Kurtların Koruyucusu, George Martin

ulukurt

Stark hanedanıyla özdeşleşmiş kurt simgesi ve ailenin sahip olduğu kurtların tamamen hayal ürünü olduğuna gerçekten inanmış mıydınız? O zaman George R.R. Martin’in size büyük bir sürprizi var.

2013 yılında çocukluğunda bilimkurgu filmleri izlediği sinemayı satın alarak yeniden açmasıyla gündeme gelen Martin, şimdi o sinema önünde ilginç bir olaya imza atıyor.

New Mexico’daki Wild Spirit Wolf Sanctuary doğal yaşama geri dönemeyecek durumdaki kurtları ve kurt kırmalarını bünyesinde koruyan bir dernek. Birbirinden güzel ve tehlikeli bu kurtlar derneğin çatısı altında yaşayarak gelen bağışlarla besleniyor, hatta evlat edinilebiliyorlar.

George R.R. Martin ve eşi de bu projeye destek verenler arasında. Ama bununla da yetinmeyen çift tam 10 adet kurdu evlat edinerek onları Martin’in unutulmaz karakterleriyle isimlendirmiş! Bu kurtların tam listesine ve resimlerine buradan ulaşabilirsiniz.

grrm maisie wolfHaberimizin asıl konusuysa tam bu noktada başlıyor. Martin’in satın alıp yeniden hizmete soktuğu Jean Cocteau Sineması şu sıralar Game of Thrones maratonuyla gündemde. O seyirlerden birine katılan Martin, Arya Stark’ı oynayan Maisie Williams ile yanlarına evlat edindiği kurtlardan birini alarak boy gösterdi. Stark hanedanının en sevilen üyesi George Martin ile bu bembeyaz kurdu tüm o kalabalığa karşı sevecen bir edayla koruyarak gezdirdi.

Yazarın kurtlarla olan maceraları bununla sınırlı kalmadı. Sinemasında Retro bilimkurgu filmlerini gösterdiği bir organizasyonda yeniden ortaya çıkan Martin’in bu defa başka bir sürprizi de vardı. Maisie Williams söyleşisiyle hayranlarını mest eden yazar son haftalarda durmak bilmiyor!

Tüm bu yürek ısıtan haberlere bir de azıcık alakasız olacak son bir dem ekleyelim. Sansa Stark’ın ulukurdu Lady’nin ne durumda olduğunu hiç merak etmiş miydiniz? O artık Sansa’nın (Sophie Turner) köpeği. Ve evet! O kurt rolündeki bir köpekti.

grrm and direwolf