Türk Süper Kahramanlara Hazırlanın

smub cr top

SMUB Çizgi Roman, uzun süredir yapılanmakta olan projeye nihayet hız verdi. “Neden Türk Süper Kahramanlar ve bunlarla dolu bir evren yok?” sorusundan cevapla yola çıkan SMUB projelerinde, çizilecek üç seri belli oldu.

Bunlardan ilki, Türkiye’nin distopya bir geleceğinden gelen “Piyade” karakteri. “Piyade” günümüzde, kendi tarihindeki en büyük yalanı araştırırken kendini uzak durmaya çalıştığı savaşlarda bulacak.

İkinci karakter ise kahraman mı yoksa bir eylemci mi olduğuna önce kendisinin karar vermesi gereken “Anatolia”. Genç ve etkiye açık bir kadın, yeterince hızlı koşarsa ne olduğu sorusunun yanıtsız kalacağını düşünüyor.

Son olarak planlanan seri ise “Akıncılar”. Efsanevi Çeri`nin önderliğinde, “Akıncılar” bir kez daha toparlanıyorlar.

Bu üç seri, planlanan ve bu günlerde taslaklarına başlanan projelerdir. Bunların dışında uygun çizerler bulunduğunda başlanması planlanan seriler ise :

* “T.İ.R.A.N. Dosyaları – Ajan Kaos”
* “Çeri – Başlangıç”
* “Kahraman Trajedileri 1 – Vektör”
* “Kahraman Trajedileri 2 – Heyelan”
* “Sıfır’ın Hikayesi” (Çeçen İdris dahil)
* “Cansiper”

* “Karabozgun Efsanesi”
* “Aiakos – Tanrıların İzinde”

Projede an itibarı ile (rakam değişebilir) 120 karakter ve 17 tane birbirinden farklı organizasyon/takım bulunmaktadır. Yaşayan ve etkileşimli bir evren sunulacak olan SMUB Çizgi Roman projeleri yakında kendi sitesinden ve çizgi roman severlerin buluştuğu platformlardan duyurulmaya devam edilecektir. Planlanan sistem, önce internetten ve webcomic olarak paylaşılması, uzun vadede de basılı yayınlara geçilmesidir.

Sizler de hem çizim anlamında hem de fikir anlamında projeye katkıda bulunmak isterseniz smubcizgiroman@gmail.com adresinden ilgililere ulaşabilirsiniz.