Sonunda WOOL’un Kapağı Belli Oldu

wool serisi 1 silo tp

Hiçbir yayınevine bağlı olmadan, tamamen kendi emekleriyle e-kitap olarak WOOL adlı eserini eserini okurlarla buluşturan Hugh Howey öyle bir başarı elde etmişti ki, bir e-kitap ve yayınevine bile ait olmayan bu eser dünya çapında bağırlara basıldı. Ancak yayınevleri de geri durmadı ve seri 2012 yılında basılı hale dönüştürüldü.

WOOL’un Türkiye yayın haklarını MonoKL’un aldığından bahsetmiş, serinin önemini, neden bu kadar heyecanlı olduğumuzu ve bilimkurgu edebiyatının titanyum kaplamalarına nasıl düştüğünü önceki haberimizde aktarmıştık. Hatta bununla da yetinmemiş, ön okumasını da sizler için çevirmiştik.

Oysa tüm bunlardan sonra kitaba dair derin bir sessizlik olmuştu. Ta ki düne kadar… Şimdi MonoKL bu seriyi bir kenara atmadığını göstermek istercesine, hem Türkiye’deki adını hem de çıkış kapağını yayınladı! Wool Serisi #1: Silo adıyla raflardaki yerini alacağı taze haberler arasında. İsim sizi yanıltmasın, dünyanın başka yerlerinde de bu isimle yayınlandığı için yayınevinin tercihi bu yönde olmuş.

İşte ilk kitabımızın ön ve arka kapak görseli:

wool serisi 1 silo

Wool için destansı oyun serisi Fallout benzetmeleri yapan hayranları selamlarcasına bir kapak tasarlanmış, aynı zamanda. Açıkçası karanlık ancak bir o kadar da merak uyandırıcı bulduk. Siz ne dersiniz?