Hoşça kalın Doktor Spengler…

hayalet avcilari hoscakalin

Hayalet Avcıları filmlerindeki Egon Spengler rolüyle tanıdığımız, usta komedyen ve senarist Harold Ramis, geçtiğimiz pazartesi günü hayata gözlerini yumarak sevenlerini büyük bir yasa boğdu.

Çoğumuzun çocukluğunda önemli bir yere sahip olan Amerikalı aktör insanları güldürmeyi sevmesi, parlak zekâsı, alçakgönüllülüğü ve çevresindekilere karşı daima kibar davranan biri olmasıyla tanınırdı.

2010 yılında damar iltihabı ve bağışıklık sistemi kaybı nedeniyle yürüme yetisini yitiren Ramis uzun uğraşlar sonucu hastalığını yenmiş, fakat bir yıl sonra hastalığı yeniden nüksetmişti. Ve bu kez galip gelen hastalığı oldu…

Yakın dostlarından Dan Aykroyd, “Zeki, yetenekli, komik dostum, sahne arkadaşım ve öğretmenim Harold Ramis’in vefat ettiğini duymak beni derinden üzdü. Umarım her zaman aradığı cevapları artık alabilir,” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Bir diğer rol arkadaşı Sigourney Weaver, “Hayalet Avcıları filmlerinde Harold’la birlikte çalışmak bana hayatım boyunca en çok mutluluk veren deneyimlerimden biriydi. O şaşırtıcı derecede yetenekli, kibar ve cömert bir adamdı. Her zaman ince ve inanılmaz komik espriler bulurdu. Filmleri muhteşem olmasına rağmen o bu konuda her zaman alçakgönüllü davranırdı. Bu gerçekten de büyük bir kayıp,” dedi.

Anlat Bakalım adlı filmde beraber çalışma fırsatı bulduğu Robert DeNiro ise yönetmen dostunu, “Harold’un vefatını duymak beni çok çok üzdü. O sevecen, nazik, kibar ve iyi bir adamdı. Onunla birlikte çalışmaktan çok büyük keyif almıştım ve onu çok özleyeceğim,” sözleriyle andı.

Maalesef bir çocukluk kahramanımız daha bu hayata gözlerini yumdu ve geriye oldukça cömert bir şekilde kahkahalarla gülebileceğimiz pek çok güzel şey bıraktı. Hoşça kalın Bay Ramis. O muhteşem gülümsemenizi özleyeceğiz…

Harold Ramis