UNIKON Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor

unikon top

10 Mayıs Cumartesi günü ilk kez kapılarını açacak olan UNIKON etkinliği, İTÜ Maslak kampüsünde gerçekleşecek. Üniversite kulüpleri tarafından düzenlenecek olan bu etkinlik fantastik ve bilimkurguya gönül vermiş herkesi bekliyor.

Ama biz lafı fazla uzatmayıp sözü onlara bırakalım. Bakalım onlar kendilerini nasıl tanıtmış?

UNIKON ilk etkinliğini 10-11 Mayıs’ta İTÜ’de düzenliyor. Bilim kurgu ve Fantastik Kurgu ile ilgilenen Herkesi etkinliğimize bekliyoruz.

Peki nedir UNIKON?

UNIKON, düzenleyicilerinin üniversite kulüpleri olduğu, bilim kurgu ve fantastik kurgu alanlarında ülkemizde akademik anlamda bir ürün üretmek isteyenlerin el birliğiyle oluşturduğu bir etkinliktir. Etkinliklerimizde önceliğimiz bu dallara yapacağımız akademik katkılardır. Etkinliğimiz ücretsizdir. Her dönem (bahar ve güz) yapılması planlanan bu etkinlik dizileri sempozyum ve oyun günlerinden oluşacaktır. İlk UNIKON için sempozyum günü konumuz: Türkiye’de Bilim kurgu ve Fantastik kurgunun yeri. Her konu için bir adet akademisyenimiz, bir adet de üniversite dışında bu işi yapıp ürün veren bir konuşmacımız olacaktır. İlk gün konularının genel kapsamı ise; edebiyat, çizgi roman ve sinema.

Etkinlik Cumartesi günü sempozyum ile başlayıp, ardından workshoplar ve konuşmacılar ile serbest sohbetler eşliğinde devam edecektir. İkinci gün ise tamamen oyuna ayrıldı. Oyun kayıtları 8 Mayıs Perşembe gününe kadar açıktır ve bu sayfadan duyurulacaktır, oyuncu kayıtları ise 10 Mayıs Cumartesi akşamı sonlandırılacaktır.

(Oyun ve oyuncu kayıtları için sayfamıza mesaj atmanız yeterlidir. Oyun yöneticileri için ek bilgi: masa sayımız sınırlıdır, ilk yapılan kayıtlara öncelik verilecektir)

İlgilenenler facebook sayfalarından detaylı bilgiye ulaşabilirler.

unikon 1 etkinlik