Yeni Sezonda Agents of S.H.I.E.L.D.’a kardeş geliyor: Agent Carter!

Marvel Sinematik Evreni (Marvel Cinematic Universe, kısaca MCU) Captain America: The Winter Soldier ve Guardians of the Galaxy ile ilerlemeye devam ederken, televizyon cephesi de boş durmuyor. Yakın zamanda birinci sezon finalini izleyeceğimiz Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.’ın ikinci sezon için kontratının yenilenip yenilenmeyeceği belli değildi. Fanlar arasında dizinin devam edeceğine dair dedikodular olsa da, sezon ilerledikçe düşen reytingler gibi bir gerçekle de karşı karşıyaydık.

Agents of SHIELD

UYARI: Sonraki iki paragraf Agents of S.H.I.E.L.D.’ın ilk sezonuyla ilgili büyük spoiler içerir. Diziyi izlemeyenlerin en kısa sürede diziyi izlemeleri ve bu kısmı atlamaları Kayıp Rıhtım’ın tavsiyesidir.

Aslında dizi çok da iyi başlamamıştı, sezonun ilk yarısı filler bölümlerle dolu geçti. İkinci yarıya geldiğimizdeyse dizinin anlatmayı planladığı asıl hikayeye, Ajan Coulson’ın ölümünün ardındaki gerçeklere odaklanmasıyla ve özellikle Marvel filmleriyle olan bağını gerek konuk oyuncularıyla gerek senaryosuyla güçlendirmesiyle dizi çok muhteşem bir yere geldi. Bu gizemli hikaye ilerlerken, İkinci Captain America filmiyle paralel olarak SHIELD’a sızan HYDRA ile ilgili pek çok detayı diziden öğrendik.

BURADA BULUNAN GÖRSEL İÇİN TIKLAYIN
(Spoiler olur diye görseli bağlantıya gizledik. Böyle de düşünceliyizdir…)

Özellikle filmlerde gördüğümüz karakterlerin diziye dahil olmaları da fanları oldukça sevindiren sahneler ortaya çıkardı. 15. bölümde Asgardlılar diziye bir merhaba dediler, Thor filmlerinden aşina olduğumuz Lady Sif(Jaimie Alexander) ve çizgi romandan bir karakter, Lorelei(Elena Satine) çevresinde gelişen koca bir bölüm izledik. Sezon başında kısaca görünen Maria Hill(Cobie Smulders) SHIELD’ın dağılmasından sonraki süreçte diziye tekrar geldi, bu sefer sahnede daha uzun süre kaldı. İkinci bölümün sonunda esprili bir sahnede gördüğümüz Nick Fury(Samuel L. Jackson) final bölümünde diziye geliyor, bu sefer daha fazla ekranda kalacak ve hikayenin ilerleyişi açısından büyük bir rol oynayacağını tahmin ediyoruz. İkinci sezonda daha büyük oyuncularla anlaşıp cameo olayını büyütürlerse çok şahane olmaz mı? Tony Stark ya da Thor gelip bir selam çaktıktan sonra gitse bile yeter.

Spoiler sonu, okumaya devam edebilirsiniz.

peggycarter

Şu ana geri dönelim, dizinin geçmişindeki sorunlara rağmen iyi bir yere gelmesi ABC’yi memnun etmiş görünüyor ki Agents of S.H.I.E.L.D.’ın ikinci sezonu için anlaşmanın yapıldığını onayladılar. Sadece bununla da kalmadılar, yeni bir Marvel dizisini de duyurdular: Marvel’s Agent Carter! İlk Kaptan Amerika filminde yakından tanıdığımız Hayley Atwell tarafından canlandırılan Peggy Carter kendi dizisine sahip olacak. Dizi, II. Dünya Savaşı bittikten hemen sonra 1946’da başlayan barış döneminde geçiyor. Erkek egemen bir dünyaya savaştan dönen bekar ve kalbi kırık bir kadın olarak dönen Peggy Carter’ı zor zamanlar bekliyor. Bir yandan SSR(Strategic Scientific Reserve) denen gizli bir örgütte Howard Stark için çalışmak bir yandan da özel hayatındaki zorluklarla mücadele etmek zorunda.

peggy carter2

Captain America: The First Avenger’daki performansıyla göz dolduran Hayley Atwell daha önce yine bir Marvel kısa filminde(Marvel One-Shot: Agent Carter) oynamıştı. Tekrar bir Marvel projesinde kendisini görecek olmamız güzel bir haber. ABC’nin Agents of S.H.I.E.L.D.’tan ders çıkarıp Agent Carter’ı en iyi şekilde televizyona uyarlamasını dileyerek haberimizi sonlandırıyoruz.

Hepinize bol çizgi romanlı günler ve tabii ki HAIL HYDRA!