Wardstone’da 11. Adım, “Hayalet: Benim Adım Slither”

hayalet benim adim slither top

Çıkan her yeni kitapla birlikte, fantastik korku edebiyatı türleri arasındaki yerini sağlamlaştıran Joseph Delaney’in kaleme aldığı Wardstone Günlükleri 11. kitaba ulaştı.

Tüm dünyada hatırı sayılır bir okur kitlesine ulaşan serinin son kitabı “Hayalet: Benim Adım Slither” kısa bir süre önce raflardaki yerini aldı.

Kitabın konusu ise şöyle:

hayalet benim adim slitherYedinci oğlun yedinci oğlu Tom için zaman tükeniyor. Şeytanla son savaş yaklaşırken, Hayaletin Çırağı görevinde hiç olmadığı kadar yalnız kalıyor.

On birinci serüvenin yıldızı, insan avcısı bir Haizda Büyücüsü olan Slither. Kara dürtülerini bastırmak için kanla beslenen bu cani için her ölüm yeni bir ziyafet şöleni… Yakın çevresinde bir çiftçi ölünce, Slither’ın burnuna yeni bir avın kokusu yükseliyor. Çiftçiyle yaptıkları esrarengiz bir anlaşmanın ardından Slither kendini Taşlaşmış Ağaç Kenti’ne, yüce bir gücü içinde barındıran düşmüş yıldız taşına götürecek hareketli bir yolculuğun içinde buluyor. Yoksa Slither ile katil cadı Grimalkin’in yolları kesişecek mi?

Ayrıca başrollerini Jeff Bridges, Julianne Moore, Ben Barnes, Kit Harington gibi oyuncuların paylaştığı, ödüllü Rus yönetmen Sergey Bodrov tarafından beyazperdeye uyarlanan bir de filmi mevcut serinin. Gösterim tarihi 2015’e ertelenen filmi, serinin hayranları büyük bir merakla beklemekte.

Ensenizde hissedeceğiniz gölgenin tüm benliğinizi sarmasını istemiyorsanız lütfen geç saatlerde okumaktan şiddetle kaçının!

Kerem Işık’ın çevirisiyle Tudem Yayınları’ndan çıkan kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.