Monochroma sonunda aramızda!

monochroma top

Tim Schafer, 2012’de Kickstarer çılgınlığını başlattığından beri bu proje dahilinde oyuncu & yapımcı işbirliğiyle çıkan (ya da çıkmaya hazırlanan) pek çok heyecan verici oyunla tanışma fırsatı bulduk. Ama bunlardan biri bizi özellikle heyecanlandırıyordu: Tamamen Türk yapımı olan Monochroma.

2013’ün Ağustos ayında, son dakika atağıyla gerekli finansal kaynağı toplayan proje o günden beri geliştirme aşamasındaydı. Günler geçiyor, bir yandan heyecanlanıp bir yandan da bir ‘Ya bir terslik olursa?’ endişeleniyorduk. Çünkü bu proje önemliydi bizler için, oyun piyasasındaki ay-yıldızlı imzamız olacaktı. Derken beklenen gün geldi çattı ve takvimler 27 Mayıs’ı gösterirken Monochroma da siyah-beyaz dünyamıza kırmızı bir güneş gibi açtı.

Peki beklediğimize değdi mi? Orasına siz karar vereceksiniz. Ama bize soracak olursanız bir firmanın, hele hele yerli bir yapımcının ilk oyunu olarak iyi bir başlangıç Monochroma. Umarız diğer Türk oyuncular için de bir meşale olur ve daha nice ay-yıldız imzalı başarılı oyunu oynama fırsatı bulabiliriz.

Hoş geldin Monochroma, yolunuz açık olsun NoWhere Studios.