Karanlığın Yükselişi Raflardaki Yerini Aldı

karanligin yukselisi top

Türk fantastik edebiyatına olan ilgi her sene biraz daha artıyor ve pek çok yeni yazar ilk eserlerini bu alanda verme cesaretini gösteriyor. İşte onlardan biri de sitemiz üyelerinden Oktay Bayram. Biz onu Quad kullanıcı adıyla tanıdık, öykülerini forumlarımızda okuduk. O ise öyküleriyle yetinmeyip daha fazla kişiye seslenmek istedi ve Yakın Plan Yayınları’ndan ilk kitabını çıkardı.

Karanlığın Yükselişi, Kalsedon Serisi’nin ilk kitabı. Lafı daha fazla uzatmadan hemen konuya göz atalım:

karanligin yukselisiİhanet edenin gerekçeleri ne kadar önemlidir ihanete uğrayanın gözünde? Peki ya ihanete uğradığını iddia eden birinin vahşeti ne kadar haklı görülebilir? Gücüyle güçler yaratan bir büyücünün ihanete uğrayacağını görememesi koşulsuz sevgiden mi kaynaklanır? Adil bir kral kılıçtan geçirilen halkının intikamını almak için neleri göze almalıdır? Çocuk yaşta alevlerin en sevdiklerini yuttuğunu gören biri için kimleri yok ettiğinin bir anlamı var mıdır? Tanrısal adalet mi daha ağır basar vicdan kantarında yoksa intikam duygusu mu?

Saflarda iyi ve kötü yok bu defa. Ne kadar sürerse sürsün, neye mal olursa olsun bitmesi gereken ve bir defa yaşanacak olan bu savaşta, nerede durduğunuzdan çok nasıl durduğunuz önemli. Unutmayın! Kazanan, gelecek nesillere bu savaşı nasıl kazandığını anlatma hakkına sahip olacak. Ve kaybeden… Ne mürekkep yazacak onu unutulmuş sayfalara ne de dil kabul edecek isminin telaffuzunu. Tüm bunların farkında olduğunuzu varsayarak söylüyorum.

Tarafınızı seçin… Nazracha Tarihi sizi ya altın harflerle yâd edecek ya da kirli, tozlanmış raflarda bile yer bulamayacaksınız. Farklı kurgusu, sıra dışı olayları ve güçlü anlatımıyla Kalsedon Serisinin ilk kitabı Karanlığın Yükselişi sizi Nazracha topraklarında geri dönüşü garanti olmayan bir gezintiye çıkarıyor. İyinin en acımasız, kötünün en masum olduğu topraklarda siz olsanız ne yapardınız?

Oktay Bayram’a yazarlık hayatında başarılar diliyor ve kitabın künye bilgilerine ulaşmak için sizleri buraya davet ediyoruz.