Doctor Who, Ağustos 2014’te Ekranlara Dönüyor

Doctor Who’nun yeni sezonda ne zaman başlayacağı kesin bir tarihle olmasa da belli oldu. BBC’nin açıklamasına göre dizi ağustos ayı içinde ekranlara dönecek. 12. Doktor Peter Capaldi’yi dizinin başrolünde göreceğimiz yeni sezon için şimdiden heyecanlanmaya başladık!

dr who agustos

BBC’nin duyurusu bununla da sınırlı kalmadı, yeni Doktor’u ve TARDIS’i gösteren 15 saniyelik upuzun(!) bir teaser yayınladı. Dizinin hayranlarını hem sevindiren hem de kızdıran bu kısacık tanıtımın daha uzun bir versiyonunun önümüzdeki aylarda ortaya çıkacağını ümit ediyoruz.

Doctor Who Gerçekleri No #125: Aslında Peter Capaldi için 12. Doktor demek pek doğru olmaz, çünkü The Time of the Doctor bölümünde açıklandığı üzere 8. ile 9. Doktor’un arasında Savaş Doktoru(War Doctor) var ve 10. Doktor David Tennant, kesik elini kullanarak beden değiştirmeden bir rejenerasyon geçirmişti. Bu hesaba göre 11. Doktor Matt Smith aslında 13. Doktor oluyor. Peter Capaldi de 14. Doktor olmalı, ama bir dakika!

Sadık Doctor Who izleyicilerinin bildiği üzere, Zaman Lordları 12 rejenerasyon geçirebilir, yani 13 bedene sahip olabilir. Yani Matt Smith son Doktor olmalıydı. Peki bu çıkmaz nasıl çözüldü? The Time of the Doctor bölümünün finalinde gördük ama bir kere de burada özetleyelim: Clara Oswald’ın sayesinde Zaman Konseyi Doktor’a yeni bir rejenerasyon döngüsü bahşetti. Kesin olmamakla birlikte, çünkü Moffat’ın ne yapacağı belli olmaz, en az 12 rejenerasyon hakkı daha demek bu! Böylece Doktor yaşam döngüsünü taa en başa döndürüp rejenere oldu ve ortaya çıkan müthiş enerjiyle de Dalekleri yok etti.

Nostalji yapmak isteyenler için 11’in 12’ye dönüştüğü sahneyi buraya bırakıp haberimizi sonlandırıyoruz. Hepinize yepyeni böbrekli günler* dileriz.