Hayalet Avcıları 30 yaşında!

ghost busters top

Geleceğe Dönüş, İskoçyalı ve Beterböcek gibi yapımlarla birlikte 80’li yıllara damgasını vuran Hayalet Avcıları bugün gösterime girişinin 30’ncu yılını kutluyor! İlk kez 7 Haziran 1984’te izleyicileriyle buluşan ve o zamandan beri pek çok kişinin kalbinde taht kuran film aynı zamanda sinema tarihinin en önemli mihenk taşlarından biri olarak gösteriliyor.

Bizler de bu unutulmaz yapımın bu önemli yıldönümünü kutlamak için sizlere birkaç farklı proje hazırladık. İlki Mike Seiders  tarafından hazırlanmış Hayalet Avcıları’nın grafiksel tarihi. Seiders’ın özene bezene hazırladığı ve enteresan bilgilerle dolu bu çalışmayı sizler için çevirdik. Kendisine BURADAN ulaşıp tarihin tozlu sayfalarında kaybolabilirsiniz. Çizimin orijinalini görmek isteyenleriyse şuraya alalım.

Bir diğer projemizse Hayalet Avcıları için hazırlanan hayran çizimlerinden oluşan bir galeri. Aralarında birbirinden ilginç resimlerin bulunduğu bu çizimlere mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz. (ghostbusters30th, fruitlesspursuits ve ghostbustersnews)

Son olarak M. İhsan Tatari’nin bugün için özel olarak kaleme aldığı ve filmin nasıl çekildiğini anlatan kısa bir makalemiz var. Okumak için BURAYI tıklayın.

Ve unutmayın! Eğer yatağınızda görünmez bir adam uyuyorsa, eğer bir şeyler duvarlarınızın içinden geçiyorsa, eğer ışıklar kendiliğinden yanıp sönüyorsa kimi arayacağınızı biliyorsunuz!