Steam Yaz İndirimleri başladı!

steam logo

Evet, oyunseverleri yılbaşından sonra en çok fakirleştiren ikinci zamanı yaşıyoruz: Steam Yaz indirimleri! Bu seneki çılgınlığı 19 Haziran – 30 Haziran tarihleri arasında yaşayacağız. Gabe Newell reyizimiz HL3’ü bir türlü çıkarmasa da indirim yapmayı ve cüzdanlarımızı ekrana fırlattırmayı iyi biliyor.

Steam İndirimleri ile alakalı olarak bilmeniz gereken temel şeyler aşağıda, bunlara göz atmadan alışveriş yapmanızı tavsiye etmiyoruz.

-İndirimler boyunca dört tip fırsat göreceksiniz:

1- Normal İndirimler: 19-30 Haziran tarihleri arasında hemen hemen her oyun %10’dan başlayan ufak indirimler alır. Ancak bu indirim yüzdeleri çok büyük ihtimalle çeşitli fırsatlarla daha da artacaktır. Bu nedenle bu oyunları son güne kadar almanızı önermeyiz, arada daha büyük indirimlere girebilirler çünkü.

2- Günlük Fırsatlar: Her akşam Türkiye saatiyle 20.00’de başlar, 24 saat sürer. Normal indirimlerden daha büyüktürler, kesin olmamakla beraber 40 Dolar üstü ya da çok popüler oyunlar genellikle bu kategori altındadır.

3- Şok İndirimler: Her gün Türkiye saatiyle 20.00, 04.00 ve 12.00’de başlar, 8 saat sürer. Normal indirimlerden daha büyüktürler.

4- Topluluğun Seçimi: Her gün Türkiye saatiyle 20.00, 04.00 ve 12.00’de bir oylama başlar, 8 saat sürer. Oylamanın sonucunda en çok oy alan oyunlar 8 saatliğine indirime girer. Normal indirimlerden daha büyüktürler, gözlemlediğimiz kadarıyla bu sene tek tek değil gruplar halinde oy vererek hangi oyunlara indirim istediğimizi seçeceğiz.

013

-İndirimler boyunca Günlük Fırsat(Daily Deals), Şok İndirim(Flash Sales) ya da Topluluğun Seçimi(Community’s Choice) değilse %50 indirim görseniz bile almayın. Zamanınız varsa bilgisayarın başına oturup bunları takip edin sürekli. O %50’ler %66, %75, hatta %90 olabilir. Pahalıya aldım diye üzülürsünüz. Eğer beklediğiniz oyun bir günlük fırsata girerse, hemen kapın. Yok indirimlerin son gününe kadar günlük fırsat seçilmezse son gün alın ya da bir sonraki büyük indirim dalgasını bekleyin.

-Eğer günlük ya da şok indirime girmiş; ama bir sebeple indirim zamanında alamadığınız oyunlar varsa, indirimin son gününü bekleyin. Genellikle son günde en popüler oyunlar en yüksek orandan tekrar indirime giriyorlar, o zaman alabilirsiniz. Eğer şanslıysanız ilk hafta indirime giren oyunlar tekrar indirime girebiliyor, böyle bir durum yakalarsanız affetmeyin.

-Eğer rozet(badge) yapmak ve Steam hesabınıza seviye atlatmak gibi bir derdiniz varsa bu indirimler sizin için en güzel kaynak. Her 8 saatte bir yapılan topluluk oylamalarına katılın. Verdiğiniz 3 oy başına 1 kart kazanıyorsunuz, kartları da rozet yapabiliyorsunuz. Rozet yapmasanız bile kartları ilk günlerde 2-3 Dolar gibi yüksek rakamlara satmanız mümkün. Her oylamanın kazananı da 8 saat boyunca indirimde kalıyor.

-Bu sezon alıştığımız indirimlere ek olarak bir de takım sistemi diye bir şey çıkarmışlar. Ana sayfadaki dev gibi haritaya tıklayarak bu takımlarla alakalı sayfayı açabilirsiniz. Steam bu olaya katılanları rastgele takımlara ayırıyor. Kart toplayıp rozet yaparak takımınıza puan kazandırıyorsunuz. Her günün sonunda en çok puanı olan takım üyelerinden 30 kişiye istek listelerindeki bir oyunu hediye ediyorlarmış. Ayrıca o gün takımınız kazanırsa 2 adet kart kazanıyorsunuz. Takımınız kazanmasa bile eğer o gün takımınıza puan kazandırdıysanız 1 adet kart hediye ediyorlar. Her koşulda bu takım işinden karlı çıkıyorsunuz yani. Detaylı bilgi için ilgili sayfayı okuyabilirsiniz.

İşte böyle sevgili oyunseverler, bu yazıyı okuduysanız Steam indirimler için hazırsınız. Korsan, hek, torrent kullanacağınıza gidip oyunlarınızı ucuza alın, bol bol oynayın!

Bu seneki indirimler için komik bir müzikli video da hazırlamışlar. İzlemek için buraya tıklayabilirsiniz.