Gaiman’ın Amerikan Tanrıları Dizi Projesi Starz’a Geçti

amerikan tanrilari dizi

Amerikan Tanrıları’nın heyecanla beklediğimiz televizyon dizisi nihayet netlik kazandı. Daha önce HBO kanalı ile anlaşılan ancak bir türlü giderilemeyen pürüzlerden dolayı arap saçına dönen proje, artık seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor.

Starz kanalı, Neil Gaiman’ın şehir fantazyası türündeki eseri için pilot bölüm senaryosunun yazıldığını duyurdu. Pilot senaryo, Hannibal ve Heroes gibi dizilerden tanıdığımız Bryan Fuller ve yine Heroes, The River gibi dizilerinden tanıdığımız Michael Green tarafından kaleme alındı.

Starz Genel Müdürü Carmi Zlotnik, “Amerikan Tanrıları yapılmayı hak eden bir proje. FremantleMedia’daki ortaklarımız, Bryan, Michael ve Neil ile birlikte kitabı onurlandıracak, izleyiciler ve hayranlar için doğru olacak bir dizi yapabileceğimize inanıyoruz,” dedi.

Neil Gaiman ise proje hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Amerikan Tanrıları gibi hayranları etkileyen ve okurların, kitaptaki sözlerden dövme yaptırdığı bir eseri uyarladığınızda, ekibinizi iyi seçmelisiniz; hayranları hayal kırıklığına uğratmak istemezsiniz. Ekip hakkında en çok sevdiğim şey ise onların da başından beri birer Amerikan Tanrıları hayranı olmaları. Henüz Bryan Fuller ve Michael Green’in dövmelerini kontrol etmedim ama eğer o dövmelerden birine sahiplerse şaşırmam. Fremantle’dekiler, sırt çantalarının diplerinde bir Amerikan Tanrıları kopyası bulunduran insanlardır. Starz’dakiler ise kesinlikle kitap çıktığından beri Gölge, Çarşamba ve Laura’ya bir ev vermek istiyorlardır. Hikayeyi seyircinin baş edebileceği kadar geniş kapsamlı hale getireceklerini görmek için sabırsızlanıyorum.”

Bryan Fuller ise şu sözleri sarf etti:

“Neil Gaiman içi kutsal oyuncak kutularının en kutsalını ’Amerikan Tanrıları’ ile yarattı ve içini her türlü sihirli şeyle doldurdu; eski tanrılardan yeni tanrılara kadar. Michael Green ve ben bu kutuyu ağzına kadar açmak ve cennetin ve dünyanın fantastik titanlarını ve Neil’in üretken hayal gücünü serbest bırakmak için heyecanlanıyoruz.”

Dizinin gösterileceği kanal Starz, yapımcılar ise Michael Green, Bryan Fuller ve Neil Gaiman. Artık belli olmasını beklediğimiz tek şey oyuncular ve yönetmen!

2001’de yazılan eser, 30’dan fazla dile çevrildi ve Hugo, Nebula ve Bram Stoker gibi sayısız ödül aldı. Kitap, eski ve yeni tanrılar arasındaki patlamak üzere olan savaşı anlatıyor. Dizinin dünya çapında dağıtımını ise FremantleMedia yapacak.

Kayıp Rıhtım olarak bu projeyi yakından takip edecek ve yeni gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.