J. K. Rowling’ten “Guguk Kuşu” Geliyor!

guguk kusu top

Robert Galbraith mahlasını kullanan J.K. Rowling tarafından yazılan “Guguk Kuşu” kitabı Türkçede!

Harry Potter serisi ile çocukluğumuzu şekillendiren J.K. Rowling, 2013’ün nisan ayında Robert Galbraith takma adıyla bir polisiye roman kaleme almıştı: “The Cuckoo’s Calling“. İşte o roman “Guguk Kuşu” adıyla dilimize çevrildi! Pegasus Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılan eser şu an için ön siparişte.

gugukkusu2Karla kaplı bir gecede, ışıltılı hayatıyla magazin haberlerinin gündeminden düşmeyen güzeller güzeli manken Lula Landry evinin balkonundan düşüp hayatını kaybeder. Tüm deliller intiharı işaret ederken Lula’nın ağabeyi John, cinayet şüphesiyle Özel Dedektif Cormoran Strike’ın kapısını çalar.

Eski bir asker olan ve hem fiziksel hem de psikolojik olarak büyük yaralar alan Cormoran Strike bir dönüm noktasındadır. Lula’nın ölümünün ardındaki gerçeği araştırmak, bir yandan sorunlarıyla boğuşurken tamamen dibe batmaması için bir umut olur. Fakat şüpheler ve ipuçları bir araya gelmeye başladığında Strike bu gizemin, içinden çıkılmaz bir labirente dönüşeceğinin farkına varır…

Guguk Kuşu Mayfair’in sakin sokaklarını, Doğu Yakası’nın barlarını ve Soho’nun canlılığını yansıtan bir atmosferde, Londra’nın derinliklerindeki gizemi ortaya çıkartıyor.”

Yolun Sonundaki Okyanus”, “Boynuzlar”, “22/11/63” gibi eserlerden tanıdığımız sevgili Zeynep Heyzen Ateş ise kitabın çevirmenliğini üstlenmekte. 544 sayfalık eser, önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alacak.

Serinin künye bilgilerine ve tanıtım metnine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Heyecanla bekliyoruz!