Eski bir dostla karşılaşmaya hazırlanın – Mad Max: Fury Road

mad-max-entertainment-weekly top

80’li yılların sinema sektörüne vurduğu damga tartışılmaz. O zamanın filmleri bugünün özel efektlerinden yoksun olsalar da gerek hayal gücümüzü zorlayan senaryoları, gerekse efsanevi oyunculuklarıyla ulaşılması zor bir başarıya imza attı her biri. Hayalet Avcıları, Bıçak Sırtı, Geleceğe Dönüş, Alien, Ninja Kaplumbağalar, Gerçeğe Çağrı, Terminatör, E.T., Beterböcek… Gösterime girmelerinin üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen bu isimleri hâlâ saygı ve sevgiyle anabilmemiz bunun en büyük kanıtı olsa gerek. Yönetmenlerin arka arkaya bu filmlerin yeninden yapımlarını çekmesi de bir başka kanıtı, hiç şüphesiz. İşte onlardan biri de adaletin olmadığı bir dünyada karısının, ortağının ve oğlunun intikamını alabilmek için yollara düşen Mad Max

Entertainment Weekly dergisinin son kapak görseli yeni bir Mad Max filminin ufukta olduğunun habercisi. Üstelik filmin başrollerini Tom Hardy (kendisini en son The Dark Knight Rises’ta Bane rolüyle görmüştük) ve Charlize Teron üstleniyor. (“Peki ya Mel Gibson?” diye bağıranlar… Benim için de çığlık atın!) Aslında film çok uzun bir zamandır, ta 2000’den beri tüm serinin yönetmenliğini yapan George Miller’ın gündemindeydi, ama milenyumun ardından pek çok zorluk, pek çok anlaşmazlık çıkmıştı karşısına. O da senaryo üzerinde durmadan değişiklik yapmak zorunda kalmıştı. Örneğin ilk taslaklardan birinde başrolleri Mel Gibson ve Heath Ledger (Joker rolünü nasıl unutabiliriz?) paylaşıyordu, hatta bir ara animasyon olarak çekilmesi bile gündeme gelmişti. Miller tüm zorlukları atlatıp nihayet kameranın arkasına geçebildiğindeyse takvimler 2012 yılını gösteriyordu.

Film, genel kanının aksine bir yeninden yapım olmayacak ve kronolojik olarak Mad Max 1 ile Mad Max 2 arasında geçen olayları konu alacak. Mad Max rolünü bu kez Tom Hardy üstlenecek, Charlize Teron ise İmparatoriçe Furiosa adlı yepyeni bir karakteri canlandıracak. Bu iki isme X-Men: Birinci Sınıf’tan hatırlayacağımız Nicholas Hoult (Beast) ve Zoë Kravitz (Angel) eşlik edecek. Filmin yönetmeni, Mel Gibson’a filmde ufak bir rol vererek serinin hayranlarına bir gönderme yapmak istese de Gibson yaşı nedeniyle projeye sıcak bakmadığından şimdilik planlarında böyle bir şey yok. Bununla birlikte Mad Max’in orijinal arabasını görebileceğimize dair bir ipucu vermekten de geri kalmıyorlar.

Bununla birlikte serinin hayranlarının sevineceğini düşündüğümüz iki haberimiz var. Öncelikle Fury Road tam anlamıyla ilk iki filmin atmosferinin bir karışımı gibi olacak ve kökenlerine sıkı sıkıya bağlı kalacak. Değişim geçirmiş düşmanlar, birbirinden çılgın araç tasarımları ve asfalt eriten kovalamacalar her zamanki yerini koruyacak. İkinci güzel haberimizse filmin yönetmeninin mümkün olduğunca az özel efektten faydalanmak istemesi. Son yıllarda en ufak şeye bile CGI kullanıldığı düşünüldüğünde bu haber bizi gayet mutlu etti açıkçası, siz ne düşünüyorsunuz?

Eğer her şey planlandığı gibi giderse Mad Max: Fury Road 2015’in Mayıs ayında bizlerle olacak. Bu tarih aynı zamanda The Avengers: Age of Ultron’un da çıktığı zamana denk geliyor. Görünen o ki Çılgın Max’in tek savaşı yollardaki haydutlarla olmayacak. Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.

Mad Max