Avengers’ın Sol Yanağı Daha Karanlık

kusatma dark avengers top

Biz onları hep güçlerini birleştirmiş bir grup süper kahraman olarak gördük, ancak şimdi saatler Dark Avengers’ı gösteriyor.

Kuşatma dörtlemesinin bir diğer ayağı olan Dark Avengers, Avengers üyelerinin adlarını alan bir grup kötü adamdan başkası değil. Bu tam olarak bir “crossover”. Peki amaçları ne? İşte orası bir hayli karışık…

Hadi bu noktada durup konuya beraber bakalım.

kusatma dark avengersEski Thunderbolts lideri olan Norman Osborn, Tony Stark’ın görevini devralıp, kendi Avengers’ını da içeren ulusal barış gücü H.A.M.M.E.R.’ın başına geçmişti.

Bu ekip ünlü Avengers’ın sembol isimlerine olan benzerlikleriyle dikkat çeken tartışmalı bireylerden oluşuyordu ve kimlikleri de gizli tutuluyordu. Eski Mighty Avengers üyeleri Ares ve Sentry’nin de dahil olduğu bu ekip, kiralık katil Bullseye’ın Hawkeye olarak; tövbe etmiş suçlu Moonstone’un Ms. Marvel olarak; Wolverine’in sorunlu oğlu Daken’ın Wolverine olarak; Venom’un dönüştürülerek Spider-Man olarak ve Norman Osborn’un da yeni kimliği Iron Patriot olarak katılmalarıyla oluşturulmuştu.

Norman bir yandan kendi şeytanlarıyla boğuşurken, Sentry’ye de aynı konuda yardım ediyordu. Bunu nasıl başardığı ise kimsenin bilmediği bir sırdı… Sentry iki kere ölmüştü. Bir keresinde savaşta, diğerinde de uzun süredir hasta olan karısı Lindy’nin kollarında. Bu iki ölümden de nasıl döndüğünü kimse bilmiyordu. Norman’ın Avengers’ının aslında bir grup çılgından ve kiralık katillerden oluştuğunu keşfeden Noh-Varr (Marvel olarak biliniyor) Avengers Kulesi’nden ayrılmıştı ve bir daha kimse ondan haber almamıştı.

Gece, Norman Osborn’un Avengers’ının üzerine çökerken, en karanlık saatleri gelecek! Sentry’nin kökenleri ortaya çıktı. Bullseye akıl almaz bir cinayet işledi. Victoria Hand çok mu ileriye gittiğini merak ediyor. Ve Norman Osborn, Asgard Kuşatması’nın son aşamalarını planlarken, şeytani mirası olan Green Goblin’in etkisine giriyor – bu akıl hastalığı onun nihai zaferi için ihtiyaç duyduğu şey olabilir! Kazansalar da kaybetseler de bunlar Dark Avengers’ın son saatleri olacak!

Gerekli Şeyler, Mighty Avengers ve New Avengers’ın da Kuşatma kitaplarını satışa sunmuş durumda. Ama ben bu Kuşatma serisinin 4 fasikülünü tek seferde okuyacağım derseniz de Marmara Çizgi’nin Kuşatma adı altında bastığı tek cildi alabilirsiniz.

Kuşatma serisi için okuma sırasıysa şu şekilde:

  • Kuşatma (Siege) – Marmara Çizgi : Siege: The Cabal, Siege #1-4, Avengers: The Way Things are
  • Kuşatma Dark Avengers – Gereklişeyler : Dark Avengers #13-16, Dark Avengers Annual
  • Kuşatma Mighty Avengers – Gereklişeyler : Mighty Avengers #32-36
  • Kuşatma New Avengers – Gereklişeyler : New Avengers #61-64, New Avengers Annual #3, New Avengers Finale

İlginç bir anektodumuz da var. Wolverine’in oğlu Daken, her ne kadar bir kötü adam (villain) olsa da, Comics Alliance’ın “En Seksi 50 Çizgi Roman Karakteri” listesinde 6. sırada yer almaktadır. İlginç, değil mi?

Tulgan Köksal tarafından çevrilen çizgi roman Gerekli Şeyler etiketiyle raflara geliyor. Künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bakalım Norman Osborn içinde sıkışıp kalmış olan Green Goblin’le baş edebilecek mi? Ve Dark Avengers tam olarak ne planlıyor?