George R. R. Martin’den Hayranlarına Sert Yanıt

george-rr-martin-fuck-you

Pek çoğumuz George R. R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı’nı tamamlayamadan bu dünyadan göçüp gideceği korkusunu paylaşıyor. Açıkçası bu korkumuz yersiz de değil. Geçtiğimiz günlerde henüz 6. kitap çıkmamışken serinin 7’de değil de, 8’de bitebileceğine dair bizzat editöründen gelen varsayımları aktarmıştık. Ayrıca hepimizin önünde Robert Jordan gibi bir örnek var. Tolkien de sayılabilir belki. Orta-Dünya’yı inşa edip yükseltecek kadar şey yazmıştır, ancak Bitmemiş Öyküler eserini düşünürsek adı boşuna “bitmemiş” değildir.

Ancak Martin’in üzerine bu konuda fazla gelinmiş olacak ki cevabı oldukça sert olmuş. İsveç’in günlük gazetelerinden Tages-Anzeiger’e verdiği demeçte hayranlarının bu iddiasına karşı nasıl hissettiği sorulmuş.

Cevabı hemen aşağıda:

“I find that question pretty offensive. So…’fuck you’ to those people.”
(Bu soruyu tam bir hakaret olarak algılıyorum. Bu yüzden o insanlara şöyle diyorum: S*ktirin gidin.)

Görünen o ki hayranları Martin’i kızdırmakla kalmamış, biraz da kırmış. Öte yandan, 2009 yılında Neil Gaiman da Martin’le ilgili kendisine yöneltilen bu soruya şöyle bir cevap vermişti:

“George R.R. Martin is not your bitch.”
(George R.R. Martin’in size or*spuluk edecek hali yok.)

Hepimizin endişeleri var, ancak bazen sevdiğimiz şeylere olan düşkünlüğümüz onların gerçek sahipleri olan yazarlarına karşı ileri gitmemize yol açıyor olabilir mi? Yoksa bir yazar okurlarına karşı olan sorumluluklarını bilip, hayranlarını beklettiği süreyi göz önünde bulundurarak mı hareket etmeli? Bu konuda siz ne dersiniz?

Martin’in cevabını röportajından alınmış buradaki videodan da izleyebilirsiniz.