5. Dalga’dan Kaçabilir Misin?

5-dalga top

Uğrunda yaşadığımız her şeyi yok ettiler. Şimdi de uğrunda öleceğimiz şeylerin peşindeler! Pegasus Yayınları’ndan yeni bir kıyamet senaryosu kitabı: “5. Dalga

5-dalga5. Dalga yaklaşırken bir başına kalmış olan Cassie ıssız bir otobanda onlardan kaçmaktadır. İnsana benzeyen Ötekiler, kırsal alanda karşılarına çıkan herkesi öldürmektedir. Dünya’da hayatta kalan son insanların peşindedirler. Cassie ilk başlarda “hayatta kalmanın tek yolu yalnız kalmaktır” inancına sıkı sıkıya sarılsa da gizemli ve cazibeli Evan Walker’la tanışınca fikri değişecektir. Erkek kardeşini, hatta belki de kendini kurtarabilmesi için Evan onun tek çaresidir.

Dünya üzerindeki tüm insanları ortadan kaldırmak isteyen uzaylıların yarattığı kaosu, hayatta kalmayı başarmış on altı yaşındaki Cassie Sullivan’ın gözünden görüyoruz. Uzaylıların gemisi atmosfere girdikten kısa süre sonra 1. Dalga geliyor: bir elektromanyetik şok dalgasıyla tüm elektronik aletler bozuluyor ve bir daha çalışmıyor. 2. Dalga’da sahil boylarında yaşayanlar ölüyor, 3. Dalga’da kuşlarla ölümcül bir hastalık yayılıyor ve çok az insan hayatta kalıyor.

Cassie hayatta kalan az insandan biri. Babası ölüyor, 4. Dalga’yla birlikte tıpkı insan gibi göründüğünü keşfettiği uzaylılar erkek kardeşini ondan uzaklaştırıyor.

Kardeşinin peşine düşmeyi kafasına koyduğu sırada gizemli Evan Walker’la karşılaşıyor. Bu esnada Cassie’nin lise aşkı Ben Parish de bambaşka bir süreç sonunda uzaylılarla savaşan çocukları eğiten bir askeri kampta eğitim görmeye başlıyor. 5. Dalga’yı engellemeye çalışırken Cassie ve Ben’in yolları tuhaf bir biçimde kesişiyor…

“Bu kitaba başlarken diğer her şeyi bir kenara bırakmaya HAZIR OLUN. Başınızı döndürecek hızı ve uğrunda savaşılanlar sizi büyüleyecek. Uzun zamandır bu kadar SÜRÜKLEYİCİ bir hikâye okumamıştım.”
-Cinda Williams Chima-

“KAHRETSİN ile VAY CANINA tepkileri arasında gidip geliyorsunuz. Basitçe anlatmak gerekirse, bu kitap yıllardır okuduğum en iyi kitaplar arasında.”
-Melissa Marr-

“Nefes kesici, TEMPOLU ve ÖZGÜN bir yapıt. 5. Dalga okurların elinden düşüremeyeceği EDEBÎ BİR TSUNAMİ.”
-Melissa de la Cruz-

Çevirisini Uğur Emre Yürük’ün yaptığı romanın editörlüğünü ise Çiçek Eriş üstlenmiş. Rick Yancey’in kaleme aldığı kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.