“Hayalet: Benim Adım Alice” Raflarda

Çıkan her yeni kitapla birlikte, fantastik korku edebiyatı türleri arasındaki yerini sağlamlaştıran Joseph Delaney’in kaleme aldığı Wardstone Günlükleri 12. kitaba ulaştı.

Tüm dünyada hatırı sayılır bir okur kitlesine ulaşan serinin son kitabı “Hayalet: Benim Adım Alice” kısa bir süre önce raflardaki yerini aldı.

Kitabın konusu ise şöyle:

Dizinin on ikinci kitabı, Tom’un sadık yoldaşı, Şeytan’ı yok etmek için girişilen amansız mücadelenin kahramanlarından Alice’in hikâyesi.

Alice yıllar boyunca Hayalet ve Thomas Ward’un yanı başında kötülükle savaştı. Oysa şimdi karanlıklar diyarında bir başına. Ve üstelik oraya hapsettiği yaratıklar intikam almak için peşinde… Alice, Şeytan’ı sonsuza dek yok etmeye yarayacak bıçağı bulmak zorunda. Başarısız olursa dünya çöküşe doğru ilerleyecek. Başarılı olursa en yakın arkadaşının elinde can verecek. Karanlığın etkisinden kurtulmayı başarabilecek mi?..

“Uyarmadı demeyin, bu kitaplar gerçekten korkutucu.”
The Times

“’Wardstone Günlükleri’, benim son dönemde okuduğum en muhteşem seriydi. Kitapları okurken tüylerim sürekli diken diken oldu, ensemden soğuk ürpertiler geçti, nabzım hızlandı, nefesim kesildi.”
Banu Karakiya-Bir Dolap Kitap

Ayrıca başrollerini Jeff Bridges, Julianne Moore, Ben Barnes, Kit Harington gibi oyuncuların paylaştığı, ödüllü Rus yönetmen Sergey Bodrov tarafından beyazperdeye uyarlanan bir de filmi mevcut serinin. Gösterim tarihi 2015’e ertelenen “Seventh Son” adlı filmi, serinin hayranları büyük bir merakla beklemekte.

Ensenizde hissedeceğiniz gölgenin tüm benliğinizi sarmasını istemiyorsanız lütfen geç saatlerde okumaktan şiddetle kaçının!

Kerem Işıkın çevirisiyle Tudem Yayınları’ndan çıkan kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.