Game of Thrones’un 5. Sezonuna Yeni İsimler

game of thrones season 5

Önümüzdeki sezonda hangi yeni yüzlerle karşılaşacaklarını merakla bekleyen Game of Thrones severlerin merakını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen San Diego Comic-Con etkinliği, elinden geldiğince gidermiş görünüyor. Etkinlikteki Game of Thrones paneli beşinci sezonda karşımıza çıkacak yeni oyuncuların kısaca tanıtıldığı bir videoyla başladı:


doran zps6a0a5424

Alexander Siddig
(Doran Martell)

Kendileri, Dorne’un lideri ve kısa zamanda dizi hayranlarının gönlünde taht kuran Prens Oberyn’in abisi Prens Doran Martell olarak karşımıza çıkacak. Kardeşinin aksine sakin bir mizacı olan ve bu özelliğinden dolayı genellikle etrafında pasif ve etkisiz bir lider algısı yaratan Prens Doran’ın, bir kardeşinin daha King’s Landing’deki şok ölümüne karşı ne tepki vereceği ise Prens’in etrafındakiler kadar diziseverlerin de merakla beklediği bir konu. Doran Martell’in pasif görününümünün altında ise bir Littlefinger yatıyor desem çok da yanılmış olmam.


7a1dbe72 9b46 4d11 b55f 22d697092584 zps8d910a57

Toby Sebastian
(Tyrstane Martell)

Bu genç aktör de Prens Doran’ın (kitaba göre) en küçük çocuğu Prens Tyrstane Martell rolünü üstleniyor. Dizinin izleyicilerine hatırlatmak adına Tyrstane’ın Dorne ile ilişkilerini düzeltmek isteyen Lannisterlar’ın Myrcella Baratheon’u nişanlandıkları kişi olduğunu belirtelim. Kitaplardan farklı olarak Trystane’ın yaşının dizi için 18-20 yaş civarına yükseltileceği söylenmekte. Oyuncu seçimi de bu bilgiyi destekler nitelikte olmuş.


myrcella zps1c7c3b19

Nell Tiger Free
(Myrcella Baratheon)

Geçtiğimiz sezonlarda Aimee Richardson’ın hayat verdiği Prenses Myrcella karakteri artık bu hanımefendi tarafından canlandırılacak. Prens Oberyn’in ölümünden sonra Lannister kanına sahip birinin Dorne’da nelerle karşılaşacağını merakla bekliyoruz. Ayrıca, kesin olmayan bilgilere göre Prenses Myrcella ve Prens Tyrstane arasında kitaplardan farklı ve diziye dönük bir hareket olarak romantik bir yakınlaşmanın olacağı da söylenenler arasında.


1c6461ce 8408 443c bf5d 5a7b910a97e6 zps8beae590

Deobia Oparei
(Areo Hotah)

Bu aktörümüz de yeni sezonda Prens Doran Martell’in sadık yardımcısı ve Westeros’un en yetenekli savaşçılarından biri olarak görülen kişisel koruması Areo Hotah rolünü üstlenmekte. Meşhur baltasını kullanacağı yerleri merakla bekliyoruz.


16df53c8 6df1 4d14 8581 83727fc09298 zps9facdd5e

Enzo Cilenti
(Yezzan zo Qaggaz)

Daenerys’in (ve ismini vermenin şu esnada kitapları okumayanlara ayıp olacağı başka bir karakterin) hikaye kolunda karşımıza çıkacak olan Yezzan karakteri Yunkai’nin Wise Masterları arasında yer alan, çok zengin bir köle taciri. Kendisini canlandırmak ise yeni sezonda Enzo Cilenti’ye düştü.


cbfd0b4d 0b69 4ce2 a26e 74dcbf7c5ecc zps5588665a

Jessica Henwick
(Nymeria Sand)

Prens Oberyn’in Volantisli bir soyluyla ilişkisinden dünyaya gelen Nymeria, Oberyn’in Kum Yılanları olarak adlandırılan gayrimeşru çocuklarından ikincisi. Kendisi, kitaplarda güzelliği ve hançerleriyle meşhur. Videodan anladığımız kadarıyla Jessica Henwick de karakterinin silahlarını sevmiş görünüyor.


c58ecc26 975c 4cca b770 7a66ec52f4a9 zpsd7d3e325

Rosabell Laurenti Sellers
(Tyene Sand)

Tyene, Kum Yılanları’nın üçüncü büyüğü ve Oberyn Martell’in Yedi İnancı’nın hizmetkarlarından biriyle yaşadığı ilişkiden dünyaya gelen bir başka gayrimeşru çocuğu. Kitaplarda Tyene de babası Oberyn gibi zehirlerle haşır neşirliğiyle biliniyor. Kendisinin, videoda gördüğümüz çifte hançerleriyle etkileşimi nasıl olacak beklemedeyiz.


936492f5 4fed 4e61 8423 f352271b9012 zps915e03d5

Keisha Castle-Hughess
(Obara Sand)

Kum Yılanları arasında yaşça en büyükleri ve en atletikleri olan, savaşçı ve hırçın kişiliğiyle nam salmış Obara karakteri Keisha Castle-Hughess’a emanet edilmiş. Obara’nın önümüzdeki sezonda, dizide düzenli rolü olan tanıdık bir yüzle önemli bir dövüş sahnesinin olacağı söyleniyordu. Hatta, sızan bir oyuncu seçim kasedinde bu karakterin Jaime Lannister olabileceğine dair ipuçları da vardı. Söylenenlerin ne kadar doğru olup olmadığını zaman gösterecek.


cfb671d2 b897 40e0 bc95 c6f34a4c51a0 zps40658b41

Jonathan Pryce
(High Sparrow)

Yedi İnancı’na gönülden bağlı olan High Sparrow, savaştan sonra ortaya çıkan, din odaklı halk hareketinin lideri diyebileceğimiz bir karakter. Savaş sonrası zor duruma düşmüş, soyluların umursamadığı insanların büyük desteğini arkasına alarak King’s Landing’deki dengeleri yerinden oynatan bu karakteri önümüzdeki sezonda tanıdık bir sima olan Jonathan Pryce canlandıracak.


Gelen haberlere bakınca bu zaman kadar önümüzdeki sezonda kimin oynayacağı merakla beklenen Prenses Arianne Martell karakterinin ciddi ciddi yok sayıldığını söylemek yanlış olmaz. Kendisinin kitaplardaki rolü, yeni sezonda rol alacağı açıklanan üç Kum Yılanı, Tyrstane Martell ve geçtiğimiz sezonda Prens Oberyn‘in sevgilisi olarak izlediğimiz Ellaria Sand arasında mümkün olduğunca bölüştürelecekmiş gibi görünüyor. Ayrıca, Quentyn Martell‘in bu sezonda görünmese bile ismen geçeceği beklentileri de yavaş yavaş suya düşüyor gibi. Dizi bu iki karakteri yok sayıp Prens Doran Martell‘i ‘Tek varisim Tyrstane,’ diyerek ortalarda dolaştıracakmış gibi görünüyor.

Bir ayrıntı daha kitapları da takip edenlerin dikkatini çekmiştir: Greyjoylar nerede? Anlaşılan Demir Adalar da yeni sezonda ciddiye alınmayacak yerler arasında kendine yer ayırtmış. Greyjoylar ve Demir Adalar’ın altıncı sezonda karşımıza çıkıp çıkmayacağını ise beşinci sezonun gidişatına bakmadan kestirmek çok güç. Kendileri tamamen senaryodan çıkarılıp atılmış da olabilir gizli bir silah olarak bir köşede bekletiliyor da. Kim bilir?