Rowling’in Yeni Harry Potter Öyküsü Bu Defa Şarkıya Sahip

harry potter sarki

Geçtiğimiz ay yayınlanan ve Türkçeye çevirerek sizlerle de paylaştığımız Harry Potter öyküsünü hatırlarsınız. Quidditch Dünya Kupası’nda geçen ve gazeteci Rita Skeeter’in ağzından yazılan öykü tüm Potter hayranlarının yüzünde tatlı bir tebessüm bırakmıştı.

Görünen o ki Rowling kalemi eline yeniden almışken çabuk bırakacak değil. O şimdi Pottermore sitesinde yepyeni bir öykü yayınladı. Hem de bu defa şarkısıyla birlikte!

J.K. Rowling’in bahsetmekten pek hoşlandığı, şarkıcı cadı Celestina Warbeck yeni öykünün başkahramanı. Bakın Rowling karakterini nasıl anlatıyor:

“Celestina Warbeck, Harry Potter serisinde en sevdiğim sahne arkası karakterlerinden biri. Başlangıçtan beri Potter dünyasının bir parçasıydı, ilk kez İngiliz yayımcım Bloomsbury’nin yönettiği kısa ömürlü fan club’ın üyeleri için yazdığım, yine kısa ömürlü olan Gelecek Postası serisinde ortaya çıkmıştı. Yedi kitap boyunca Celestina’yı hiç görmemiş olsak da, ben onu hep görünüş ve tarz olarak Shirley Bassey’e benzettim. Adını, yıllar önce Uluslararası Af Örgütü’nün Londra merkezinde beraber çalıştığım bir arkadaşımdan çaldım. ‘Celestina’, alınıp göz alıcı bir cadıya ait olmak için tam anlamıyla yalvarıyordu.”

Celestina’nın biyografisi, onun da tıpkı Harry gibi Gryffindorlu olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda ace tap dansçısı, maharetli bir aşçı ve bir koro dolusu banshee’yi bastırabilecek bir sese sahip. Celestina, bunların dışında, tam 3 kez evlenmiş bir kadın aynı zamanda. Bazı en bilinen şarkılarıysa şöyle: “You Charmed the Heart Right Out of Me”, “A Cauldron Full of Hot, Strong Love”, ve yeni yayınlanan “You Stole My Cauldron, but You Can’t Have My Heart”.

Şimdi geriye bir tek şarkıyı dinlemek kaldı. Sıkı durun, şimdi karşınızda Celestina Warbeck ve Bansheeler var!