Alan Moore, Jerusalem’i Tamamladı!

Çizgi roman severlerin yakından tanıdığı, V For Vendetta ve Watchmen’in yaratıcısı Alan Moore, bugünlerde yeni romanını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor: “Jerusalem”

Buraya kadar her şey normal gibi gözüküyor. Asıl ilginç olan Jerusalem’in bir milyon kelimeden fazla olması! Eğer bazı yerleri kesilip biçilmezse, dünya tarihinin en uzun 4. romanı ünvanını alması işten bile değil. Ki zaten Moore’un da hedefi, romanı bu şekilde yayımlatmak.

Aklı başında her editörün kendisine birçok yeri çıkarmasını öğütleyeceğini söyleyen Moore, kitabının uzun bir redakte sürecinden sonra aynen basılmasını istiyor.

2008’den beri bu roman üzerinde çalışan Alan Moore, doğduğu yer Britanya yakınlarındaki bir bölgede yer alan kasabalıların öyküsünü anlatıyor.

Galiba insalar bu kitabı taşımakta oldukça zorlanacak, diyen yazar, e-Kitap’a karşı olmadığını, yeter ki elinde matbu bir kopyasının olmasını da sözlerine ekledi.

Alan Moore’un, kitabı için şu an herhangi bir yayıncıyla anlaşmadığını belirtmekte de yarar var. Umarız ki önce orijinal dilinde daha sonra da Türkçede bir yayıncı bulur Jerusalem.