Gwen Stacy, Örümcek Kadın olursa…

marvel sipder verse top

Marvel Comics bu aralar aldıkları radikal kararlarla sadık okurlarından bazılarının tepesini attırsa da arada bir ilginç fikirler üretmiyor da değiller. “Spider-Verse” serisi de bunlardan biri…

Aslında daha önce birkaç kez işlenmiş bir Örümcek-Adam kurgusu var karşımızda. Peter Parker’ın tarihteki tek Örümcek Adam olmadığı, hem geçmişte hem de gelecekte farklı kostümlere sahip pek çok Örümcek Adam’ın olduğu macerayı duymuş olabilirsiniz. Bu konu hem çizgi-romalarda, hem bizdeki meşhur çizgi-filmde, hem de “Shattered Dimensions” adlı video oyununda işlenmişti. Ama bu sefer karşımızda daha fazla seçenek olacak gibi görünüyor, çünkü işin içine “çoklu-evrenler” de katılıyor.

5 sayıdan oluşması planlanan ve her sayısında yeni bir Örümcek Adam’ı tanıtması planlanan “Edge of Spider-Verse” serisinin ikinci sayısı okurlarını şaşırtarak bunu ispatlıyor. Çünkü bu alternatif evrende radyoaktif örümcek tarafından ısırılan kişi Peter Parker değil, merhum sevgilisi Gwen Stacy!

Görünüşe göre Gwen bu kez binalardan düşüp ölen genç kız yerine binalara tırmanıp kötülere haddini bildiren kadın olarak çıkacak karşımıza. Tabii bir yandan da gizli kimliğini hem Peter’dan hem de polis şefi olan babasından nasıl saklayacağını düşünmesi gerekecek. Ama en ilginç yanı Gwen’in tamamen kızlardan oluşan bir rock grubunun bateristi olarak karşımıza çıkması. Grubun solisti Mary Jane, grubun adıysa… (sıkı durun) Mary Janes.

Serinin diğer sayılarında ortaya çıkacak Örümcek Adamlar kimler olur bilmiyoruz ama (ilk sayıdaki eski dostumuz Spider-Noir’dı) aralarında en çok ses getirenin bu olacağı kesin gibi. Siz ne dersiniz?

edge-of-spider-verse-2-005-106603  Edge_of_Spider-Verse_Vol_1_2