Clara Oswald Sekizinci Sezonda Daha Ön Planda Olacak

Doctor Who - Clara

Clara Oswald’ı nasıl bilirsiniz? Geçen sezon Daleklerin akıl hastanesinde tanıştığımız bu güzel hanım aslında tüm hayatı boyunca Doktor’un karşısına birçok yerde çıkmış, hatta Birinci Doktor’un “doğru TARDIS”i almasını bile sağlamıştı.

On Birinci Doktor’un kendisine taktığı İmkansız Kız (The Impossible Girl) lakabını sonuna kadar hak eden Clara, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Amy’nin gidişinden sonra tam zamanlı bir yol arkadaşı olarak diziye katıldı. Yedinci sezonun ikinci yarısı boyunca Doktor ile Clara’nın maceralarını izledik ve sezonun sonunda da Clara’nın gizemi çözüldü. Sezon sonunda ne olduğunu anlatmayacağım, izleyip görün.

Geçen sezonun hikayesi Clara’nın gizemiyle doğrudan bağlantılıydı, pek çok yerde Doktor’un bu soruya bir cevap aradığını gördük. Ama dizinin hayran kitlesinin bir bölümüne göre Clara yedinci sezonda tam olarak kendini gösterememiş, Doktor’un yanında biraz sönük kalmıştı. Bunun muhtemel nedenini ve gelecekte Clara karakterini nelerin beklediğiyle ilgili gelişmeleri, Steven Moffat’ın Doctor Who Magazine’e verdiği bir röportajdan alıntılarla görelim.

Impossible Girl” hikayesindeki zorluklardan biri Clara’nın bu hikayeye gerçekten katılmamasıydı, çünkü gizemin ne olduğundan bile haberi yoktu.”

Bir karakteri geçmişinden (ya da konu Doctor Who ise geleceğinden, çünkü zaman düz bir çizgi değildir) habersiz olarak getirip Doktor gibi meraklı birinin odağına koyarsanız karakterden çok gizem ön plana çıkar. Bu da karakter gelişiminin yeteri kadar hızlı ve doğal ilerlemesine engel olabilir. Ayrıca Amy’den yeni ayrılan Doktor’un bir anda Clara’yı bir yol arkadaşı olarak yanına alması ve kabul etmesi de bir sorundu, Moffat bunun için de bir şeyler söylemiş.

Doctor Who - Clara 002“Peter ve Jenna dizide birbirlerini çok iyi tamamlıyor. Dürüst olmak gerekirse bundan önce bir problem daha vardı… Matt Smith’e ve papyonuna bakınca gözler Karen Gillan’ı arıyordu. Bu doğal bir şey. Yani işler Jenna için zordu.

Geçmişi hatırlarsak… Sarah Jane Smith, Jo Grant’ın sönük bir halefi gibiydi. Ta ki Tom Baker, Doktor olarak gelene kadar. Sarah Jane ilk yılında bir hayli sıkıcıydı, ardından Tom Baker geldi ve ta da! Sarah muhteşemdi.

Clara şimdi kendi Doktor’uyla beraber ve bir ana karakter haline geldi, gerçekte yol arkadaşlarının aslında hep olması gerektiği gibi…”

Her yeni Doktor ya da yol arkadaşı değişiminde olduğu gibi, hayranlar olarak ikiye bölündüğümüz durumlardan biriyle daha karşı karşıyayız. Ben bu sezonda Clara’yı ilk bölümdeki yeni Doktor’a ısınamadığı hali hariç daha çok sevdiğimi söylemeden edemeyeceğim. Bu akşam yayınlanacak yeni bölümü izlerken Clara’ya dikkat edin, geçmişiyle şimdiki halini kendiniz karşılaştırın ve onu ne kadar sevdiğinize kendiniz karar verin.

Doctor Who - Clara 001