Jamrach’ın Canavarları Raflarda

jamrachin canavarlari

Ünlü İngiliz yazar A.S. Byatt’ın övgüyle söz ettiği ödüllü yazar Carol Birch’ten, Sineklerin Tanrısı ve Mobiy Dick gibi eserlerle karşılaştırılan, tarihsel kurgu ve fantastik kurgu ile iç içe olan bir roman Jamrach’ın Canavarları, İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Kitabın konusuysa şöyle:

camrachin-canavarlariJaffy Brown’un serüveni, bir gün sokakta yürürken Bay Jamrach’ın egzotik hayvan dükkânından firar etmiş bir Bengal kaplanına rastlamasıyla başlıyor. 19. yüzyılın karanlık sokakları, fakir mahalleleri, hayvan koleksiyoncuları ve balina avcılığı Birch’ün romanının fonunu oluştururken, doğanın en doğaüstü yaratığının, bir ejderhanın peşinden açık denizlerde geçen oldukça zor bir yolculuk, denizin düş gördüren fantastik dünyasına sürüklüyor bizi.

Jamrach’ın Canavarları, deli bir tanrıyla acımasız bir doğa arasında sıkışan hayvan ve insan krallığında hayatta kalmanın öyküsünü anlatıyor. Gerçek olaylardan esinlenerek yazılan bu roman, hayvanlarla arasına mesafe koyarak uygarlaşan insana da bir eleştiri niteliğinde.

Jamrach’ın “Canavarları”nın kimler olduğuna okur karar verecek…

Jamrach’ın Canavarları, oldukça cezbedici konusuyla, türünün sevenleri tarafından ilgiyle okunacak gibi duruyor.

Çevirisini Kemal Baran Özbek’in, kapak tasarımını da Şükrü Karakoç’un yaptığı kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.