Sanderson, Fırtınaışığı Arşivi 3’ten Bir Bölüm Yayınladı

skybreaker

İlk kitabın tadı hala damaklarımızda unutmak istemediğimiz bir tat iken ve serinin 2. kitabı yurtdışında (Mart 2014) halen daha konuşulurken Brandon Sanderson boş durmuyor!

Sanderson’ı durduramıyoruz. Önünü alamıyoruz. Aynı anda kaç kitap yazıyor, hala inanamıyoruz.

Şimdi sakin olup haberimize dönecek olursak, son dönemin kesinlikle en üretken (ve bir o kadar başarılı) yazarı Fırtınaışığı Arşivi serisinin 3. kitabı Skybreaker’dan bir bölüm yayınlandı. Okurlarını hiç habersiz bırakmayan Sanderson, Fırtınaışığı Arşivi’ni de öksüz bırakmadığını ya da uzun yıllar bekletmeyeceğinin işaretini verircesine uzun bir bölüm yayınladı.

Belirtmekte fayda var, aslında bu bölümü ilk olarak Temmuz ayındaki FantasyCon’da okumuştu. Fakat geçtiğimiz günlerde Sanderson’ı takip eden kullanıcılara gelen mailde aynı bölümün gözden geçirilmiş ve çok daha uzun bir versiyonu ortaya çıkıverdi.

Maalesef bu bölümü çevirmedik, çünkü yazarın paylaştığı kısım 2. kitaba dair ciddi spoiler içeriyor. Bir Kaladin bölümü olan yazı aynı zamanda 3. kitabın da açılış bölümü.

Eğer 2. kitabı orijinal dilinden okuduysanız 3. kitabın girişine buradan ulaşabilirsiniz. Okumadıysanız kendinizi hiç riske atıp linke tıklamayın.

Darısı başımıza!