Kenneth Oppel’dan “Karanlık İşler”

karanlik isler top

Frankenstein, Kanadalı yazar Kenneth Oppel’ın kaleminde yeniden hayat buluyor!

Ödüllü yazar Kenneth Oppel, Macarca, Portekizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve hatta Tayca gibi birçok dile çevrilen bu genç yetişkin türündeki romanında, Mary Shelley’nin ünlü kahramanı Frankenstein’a yeniden hayat veriyor. Karanlık İşler, dünya edebiyatının önemli klasiklerinden Frankenstein’a yakışan bir roman. Gerçek anlamda, Frankenstein’ın Çıraklık Dönemi.

Tanıtım yazısına göz atalım:

karanlik islerNiyetlerin en safı bile, en karanlık tutkuyu kışkırtabilir.Frankenstein ailesinin Cenevre yakınlarındaki şatosunda, birbirine güçlü duygularla bağlı ikiz kardeşler Victor ve Konrad… Güzelliğiyle büyüleyen kuzenleri Elizabeth… ve dostları Henry…

Şatonun dehlizlerinde gizli, simyanın sırlarıyla dolu kitapları barındıran Karanlık Kütüphane’yi tesadüfen bulan gençler, farkında olmadan Pandora’nın Kutusu’nu da açmışlardır. Bu tesadüfün hayatlarının dönüm noktası olmasını sağlayacak olaylar, ikizlerden Konrad’ın ölümcül bir hastalığa yakalanmasıyla başlar. Kitapların birinde adı geçen Hayat İksiri’nin yapılabilmesi için gerekli olan bileşenleri bulma yolunda tehlikeli bir maceraya atılan Victor, Elizabeth ve Henry, Konrad’ı kurtarabilecekler mi? Aşk ve dostluğun, kardeşlik ve aile bağlarının, bencillik ve özverinin, cesaret ve kararlılığın sınandığı bu serüvende kazanan kim olacak?

“Oppel, gotik macerayı çağdaş okurlar için yeniden icat ediyor. Shelley’ler bununla gurur duyardı.”
Rick Riordan

“Oppel’in öyküsü hem dokunaklı, hem heyecan verici hem de huzursuz edici… Nefis bir karışım.”
-Publisher’s Weekly-

İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan kitabın çevirisi Sima Özkan’a, kapak tasarımı ise Şükrü Karakoç’a ait. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.