Neil Gaiman’ın Yeni Kitabı Tartışmalara Yol Açacak

Sleeper And The Spindle

Neil Gaiman 23 Ekim’de yepyeni bir kitapla karşımıza çıkacak. Harry Potter’ı da basan yayınevi olan Bloomsbury’den çıkacak bir çocuk kitabı, ancak daha çıkmadan tartışmalar yaratmaya başlamış bir eser o.

Bloomsbury kitabı bilinen masalların karanlık bir uyarlaması olarak tanımlarken güçlü ve ön planda yer alan kadın karakterlere de dikkat çekiyor. Aslında tartışmalara konu olmaya başlayan kısmı da tam olarak burası. Çünkü başkaraterimiz olan genç kraliçeyi bir prensesi öperek derin uykusundan uyandırırken gördüğümüz bir çizime sahip.

The Sleeper and the Spindle adlı bu yeni kitapta genç bir kraliçenin maceraları yer alıyor. Düğün arifesinde olan bu genç prensesimiz komşu krallıktaki, bir büyünün etkisiyle derin bir uykuya dalmış prensesin de kurtarıcısı oluyor.

Kitabın illüstratörü Chris Riddell. Bakalım Neil Gaiman ve Chris Riddell vakti zamanında Dumbledore ile ilgili sayısız eleştiri olan Rowling’in kaderini paylaşacak mı?

Her ne kadar yayıncı Bloomsbury eserin bir gay hikayesi olmadığını söylese de genelde toplumsal algı bunun tam tersine işliyor.