Yeni Bir Glen Duncan Kitabı: Son Kurtadam

son-kurtadam-top

İstanbul Tüyap Kitap Fuarı yaklaşırken, İthaki Yayınları da büyük kozlarını oynamaya başlıyor. Yayınevinden yeni çıkan Glen Duncan imzalı “Son Kurtadam” da yine iştahımızı bir hayli kabartmış durumda.

3 kitaplık bir serinin ilk cildi bu. Öyle umuyoruz ki İthaki büyük bir özveri ile bu seriyi tamamlayacak ve bizleri sevindirecek. Kitabın konusu oldukça ilginç ve merak uyandırıcı:

son-kurtadamVampir romanı dediğimizde aklımıza hâlâ Dracula gelir, ama kurtadam romanı hep sahipsiz kalmıştı; Jake Marlowe ortaya çıkana kadar… O, zamanımızın bir kahramanı; gerçek bir anti-kahraman! Jake, kurtadamların sonuncusudur. 200 yılı geride bırakan Jake, içkisini elinden, sigarasını da ağzından düşürmeyen, cinsel hayatına düşkün bir kurtadamdır. Artık varoluşuyla ilgili bir krizin eşiğindedir, ancak gizemli bir şekilde, onun hayatıyla ilgili planları olan iki tehlikeli grupla, vampirlerle ve Av’la karşı karşıyadır. Hiç beklemediği bir anda tanıştığı bir kadın Jake’in hayatını altüst edecektir. Ama altüst olan sadece Jake’in hayatı mıdır?

Glen Duncan’ın daha evvel 1 kitabı yayımlanmıştı dilimizde. 2007 yılında Say Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılan “Ben, Lucifer” adlı kitap, okurlar tarafından oldukça beğenilmişti hatta. Bakalım Son Kurtadam için de aynı şeyleri söyleyebilecek miyiz?

Kitabın ÖN OKUMAsı için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Çevirisini İlbay Kurtoğlu’nun yaptığı kitabın yayına hazırlığını ise Ozancan Demirışık ve Yankı Enki beraber üstleniyorlar. Künye bilgilerine göz atmak buraya tıklayabilirsiniz.