Sissoylu’ya İstanbul Kitap Fuarı’ndan Önce Kavuşuyoruz!

sisyolu son imparatorluk top

Birkaç hafta önce Brandon Sanderson’ın en önemli serisi Mistborn’un (Türkçe adıyla Sissoylu) ilk kitabı olan Son İmparatorluk’un, Akılçelen Kitaplar etiketiyle yayımlanmak üzere olduğunun müjdesini vermiştik. O arada kapağı değişen kitap, çok büyük olasılıkla on gün içinde piyasada olacak.

son imparatorlukSissoylu serisinde yeni bir tür büyü ile tanışıyoruz: Allomansi, yani metal büyüsü. Bu büyü, Lord Hükümdar tarafından soylulara verilmiş bir armağan. Öğrenilebilen değil, içsel bir büyü ve bu yüzden evlilik dışı doğanlar haricinde soylu kökenden gelmeyenler arasında görülmesi olası değil. Ölümsüz Lord Hükümdar, kehanete uyarak diyarı korkunç bir tehlikeden kurtardıktan sonra güçlerini kazanmış ve diyarın başına bir tiran kesilmiştir. Bin yıllık hükümdarlığı süresince de sayısız isyanla uğraşmıştır. Fakat bu son isyan farklı görünüyor, zira başında alt sınıftan bir Sissoylu var. Acaba bu defa kim kazanacak?

Sanderson’ın Türkçeye kazandırılmış diğer kitapları Kralların Yolu, Elantris ve Steelheart’ta gördüğümüz özgün dünya yaratma becerisi Sissoylu’da da mevcut. Özellikle iki karakterin birbiriyle etkileşimi, her buluşmalarında kitabın en eğlenceli diyaloglarını oluşturuyor. Ben soluksuz okudum ve gerçekten zevk aldığım kitaplar listesinde üst sıralara koydum. Umarım sizler de benimle aynı keyfi yaşarsınız. Bir ÖN OKUMA ile denemeye var mısınız? O zaman sizi şöyle alalım.

Son İmparatorluk’u Can Sevinç çevirdi, kapak tasarımını Lodos Grup yaptı. Tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.