TBD 16. Bilimkurgu Öykü Yarışması Sonuçlandı!

tbd logo

Türkiye Bilişim Derneği (TBD)’nin düzenlediği ve bu yıl on altıncısı yapılan Bilimkurgu Öykü Yarışması sonuçlandı! Birinciliği Murat Mıhçıoğlu’nun yazdığı “Suçların En Büyüğü” adlı öykü kazandı.

Yarışmaya katılan 253 öyküden ön jüri tarafından belirlenen 25 öyküyü değerlendiren Aysu Erden, Gamze Güller, Hande Baba, Barış Müstecaplıoğlu, Murat Başekim, Bülent Akkoç,  Zekeriya Babaoğlu, Ayfer Niğdeli, Murat Şahin, Ersin Taşçı ve Erdal Naneci’den oluşan jüri, lezzetli bir öykü anlatımını zengin bir hayal gücüyle buluşturması, üzerinde düşünmeye değer bir sorgulama içermesi, güçlü bir bilimkurgusal yönü olması ve öyküyü sürükleyici bir kurguyla sunması nedeniyle “Suçların En Büyüğü” adlı öyküyü birincilikle ödüllendirdi.

Yarışmada sitemizden de tanıyacağınız arkadaşımız Funda Özlem Şeran’ın yazdığı teknolojiyle ilgili sorunlara Türk toplumuna özgü çelişkileri yakalayarak yaklaşan ve  eğlenceli bir bilimkurgu öyküsü olan “Kullanım Kılavuzu” adlı öykü ikinci ve Özgür Hünel’in yazdığı, geleceğin operasını tasarlayarak anlatımını temel bir insani duygu eşliğinde sağlam bir kurguyla gerçekleştiren “Tosca v2.0” adlı öykü de üçüncülüğe değer bulundu.

Yarışmanın ödül töreni TBD 31. Bilişim Kurultayı kapsamında 8 Kasım Cumartesi günü Ankara’da yapılacak. Kazanan ve dereceye giren arkadaşları tebrik ediyoruz!