Doğu Yücel’den Geliyor: Güneş Hırsızları

gunes hirsizlari top

Doğu Yücel, üç yıl aradan sonra bir öykü kitabıyla okurlarına yeniden merhaba diyor: “Güneş Hırsızları.”

Öykü kitabi Düşler, Kabuslar ve Gelecek Masalları ile edebiyat dünyasına adım atan Doğu Yücel, daha sonra iki roman daha kaleme aldı. Hayalet Kitapla roman yazınında da ne kadar başarılı olduğunu kanıtlayan Yücel’in asıl başyapıtı ise Varolmayanlar.

Fantastik edebiyata gönül vermiş olan herkesin okuması gerektiğini düşündüğümüz Varolmayanların ardından bir süre ortalarda görünmeyen Doğu Yücel, kısa bir süre önce de Blue Jean dergisinin yazı işleri müdürlüğünden ayrıldığını açıklamıştı hatırlayacağınız üzere.

gunes hirsizlariMüzikseverlerin bu olaya ne kadar üzüldüğünü biliyoruz fakat biz edebiyatseverleri sevindiren nokta ise Yücel’in yazmaya daha çok zaman ayıracağı gerçeği.

Kendisinin kaleminden bir seyler okumayı o kadar çok özledik ki, Güneş Hırsızları sepetlerimizi doldurmaya başladı bile!

Fantazyadan bilimkurguya, distopyadan masala, büyülü gerçekçilikten korkuya, geniş bir konu yelpazesine sahip tam 12 adet öykü bekliyor bizleri! Kitaba da adını veren aynı adlı öykü ise, Doğu Yücel’in ilkokul yıllarından beri zihnini kurcalayan bir kurgunun eseri.

Neyse, lafı daha fazla uzatmayalım ve sizleri kitabın künye bilgilerine göz atmak için şuraya davet edelim. Doğan Kitap etiketiyle bugünden itibaren raflardaki yerini almaya başlayan kitabın kapak resmi ise yine Blue Jean dergisinden tanıdığımız ve Varolmayanlar‘ın kapağında da imzası bulunan Mazhar Bilgiç.

Son olarak ufak bir not: Doğu Yücel’in, 33.Uluslararası İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’ndaki imza tarihi: 9 Kasım Pazar, saat 14.00.