Ya Süper Kahramanlar 16. Yüzyılda Doğsaydı?

joker sergi

Pek çok çizgi romanda alternatif kurgulara aşinayız. “What if” tabiriyle tanımlanan ve “Ya şöyle olsaydı” ya da Ya böyle olsaydı” gibi bir anlama gelir bu tabir. İşte Fransız fotoğrafçı Sacha Goldberger de bu fikirden yola çıkıyor. Ama onunkisi pek sandığınız gibi değil. Çünkü bir çizgi romanı çizmek/kaleme almak yerine fotoğraflarıyla hayat veriyor!

Geçtiğimiz eylül ayında bu konuya dair yaptığı çalışmaları da bir sergide ziyaretçileriyle paylaştı. Peki ana fikir ne? En büyük soru bu, değil mi? Sacha Goldberger’ın sergisi, bugünkü pek çok süper kahramanı (ve birkaç masal kahramanını da katarak) 16. yüzyıldaki olası halleriyle göstermeyi amaçlıyordu.

Hulk bir Dük olsaydı nasıl görünürdü? Van Eyck Pamuk Prenses’in portresini yapsaydı asaleti o portrede nasıl yansırdı? Ya Wolverine? Düşes Kedi Kadın? Harikalar Diyarı’ndan bir portre çizdirmek için gelen Alice? Yoda bile burada yer alabilir mi? Ama durun! Ya Joker?

Tüm bunlar ve daha fazlası Goldberger’in Super Flemish (Süper Flaman) sergisinde. Çok daha fazlasını görmek için sanatçının dijital sergisine göz atabilirsiniz.