İskoçyalı geri dönüyor!

iskocyali

1986 yılında sinemalara bomba gibi düşen ve ölümsüz kılıç ustası Connor MacLeod’un nefes kesen maceralarını konu alan İskoçyalı beyazperdeye yeniden konuk olmaya hazırlanıyor.

Eğer 1980-90 yılları arasında çocuk olduysanız ve Karla Bonoff’un All My Life adlı parçası sizin için her zaman ‘Parliment Pazar Gecesi Sineması Kuşağı’ anlamına gelecekse o zaman İskoçyalı’yı da yakından tanıyorsunuz demektir. Başrollerini Christopher Lambert ve Sean Connery’nin paylaştığı bu film, tıpkı o yıllarda gösterime giren diğer pek çok şey de olduğu gibi bizim ülkemizde yurtdışına nazaran daha popülerdi. Öyle ki ne zaman şemsiyelerimizi kılıç niyetine tokuşturup sonunda mağlup olsak, “Ben ölmem ki oğluum! Ben İskoçyalıyım! Ölümsüzüm ben!” diyerek işin içinden bir güzel sıyrılırdık. Devam filmleri yabancılar tarafından yerlerden yerlere vurulsa da Lambert’ın o çarpık gülümsemesini ve Connery’nin eksantrik karakteri Juan Sánchez Villa-Lobos Ramírez’in eğlenceli hareketlerini yüzümüzde aynı tebessümle izledik biz.

Ve işte… Gerçeğe Çağrı, Mad Max, Hayalet Avcıları derken yeniden yapımların arka arkaya çıktığı bu günlerde ibre sonunda İskoçyalı’ya döndü! Ama işler şu an için biraz karışık… Öncelikle film şu anda tecrübesiz bir yönetmenin, Cedric Nicolas-Troyan’ın ellerinde. Şu anda dek sadece ‘Pamuk Prenses ve Avcı’ adlı yapımda yardımcı yönetmenlik yapan Troyan’ın kameranın arkasına esas adam olarak ilk geçişi olacak bu. Kendisine ‘28 Hafta Sonra’dan tanıdığımız Juan Carlos Fresnadillo’nun eşlik etmesi planlanıyordu, ama ikilinin ‘senaryo üzerinde anlaşamaması’ sonucu Fresnadillo projeyi terk etti.

Buna ek olarak, sizin de bildiğiniz gibi sadece tek bir ölümsüz olabilir ve o da… Tom Cruise. Hayır, şaka yapmıyoruz. Filmin yeni yönetmeni şu aralar Sean Connery’nin canlandırdığı Ramírez rolü için Tom Cruise’la görüşme hâlinde. Üstelik Cruise da bunu doğruluyor, fakat rolü kabul edip etmeyeceği hakkında kesin bir şey söylemiş değil.

tom-cruise-ramirez

Connor MacLeod’u kimin canlandıracağıysa şu an için muallakta. Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.