Warner Bros.’tan Christopher Nolan’a “Başlat” Teklifi

christopher nolan

Ernest Cline’ın büyük ses getiren romanı Başlat (Ready Player One), 2044 gibi yakın bir gelecekte ve oldukça kötü bir dünyada geçiyordu. Dünyayı tahrip etmiş pek çok etkenden ve yaşamın karamsarlığından kaçmanın yegane yoluy ise OASIS’ti. Wade Watts da uyanık olduğu her anı OASIS’te geçiren 18 yaşında bir genç. Ancak OASIS’in yaratıcısı öldüğünde işler karışmıştı. Çünkü milyonlarca dolarlık servetini bırakacağı kimsesi yoktu. O da servete giden yolda sanal dünyasına 3 anahtar gizledi. Oyuncular birbirlerini eze eze o servete ulaşmak için çırpındı. Eğer Wade kazanmak istiyorduysa o kaçtığı gerçek dünyayla da yüz yüze gelmek zorundaydı.

baslat kapak
Kitap künyesi için tıklayın.

İşte, kısaca böyle özetlenebilecek Başlat şimdilerde film olmaya hazırlanıyor. Warner Bros. ise bu projenin başında zamanımızın en büyük yönetmenlerinden Christopher Nolan isminde kararlı. Ama unutmamak gerek, Başlat aynı zamanda 80’lerin popüler kültürünü de sonuna kadar özümsemiş bir eser. Tam da bu nedenle 80’lerin çocukları olmuş okurlarca daha çok seviliyor. Peki o dönemin rengarenk dünyasında Nolan’ı düşünebilir miyiz? Sanki biraz çelişiyor gibiler.

Öte yandan senaryoyu kaleme alan Zak Penn’in açıklamasında, eserde yer alan pek çok şey için lisans almaları gerekeceğine ve bunun da aşırı pahalı olacağına değinmişti. Bu durumda uyarlamayı yaparken bazı şeyleri belli ölçüde değiştirmesi muhtemel. Belki de bu değişimlerden sonra ortaya çıkacak sonuç Nolan’ın hoşuna gider.

Şimdilik Christopher Nolan cephesinden herhangi bir yanıt yok. Gözler şimdi ona çevrildi.