Wells’in Körler Ülkesi Eşsiz Çizimlerle Geliyor

korler ulkesi top

Kolektif Kitap çizimlerle süslenmiş kült eser ve öykülerin çevirisine devam ediyor. O eşsiz, gümüşi kapaklı tasarımlarına Goethe’nin Faust’u, Poe’nun Kara Kedi’si, Gogol’un Palto’su ve Kafka’nın Dönüşüm’ü konuk olmuştu. Şimdiyse baskısı tükenip gitmiş bir öykü, bilimkurgunun dev ismi H. G. Wells’in fantastik öğeler barındıran Körler Ülkesi’ne sıra geliyor.

Konu Wells ise fazla söze gerek yok, ama biz eserin tanıtımını sizlere sunarak konu hakkında biraz ipucu verelim istiyoruz.

korler ulkesiAnd Dağları’nın vahşi çorak topraklarında insanların dünyasından elini eteğini çekmiş bir vadi uzanır. Ancak korkunç boğazlar ve buz kaplı bir geçit aşıldıktan sonra ulaşılabilen Körler Ülkesi’dir burası. Vadiyi on yedi gün boyunca karanlığa gömecek bir yanardağ patlamasının ardından, vakti zamanında İspanyol zulmünden kaçarak vadiye sığınmış ve körlük belasıyla cebelleşen insanların dünyayla bağlantısı kopmuştur. Körlüğe derman bulmak için köyden ayrılmış ve koca dünyada mahsur kalmış bir adamın anlattıklarıyla bir efsane olarak varlığını sürdürür Körler Ülkesi. Ta ki Nunez adında genç bir dağcı elim bir kazayla vadide hapsoluncaya kadar…

H. G. Wells’in bu meşhur öyküsüne İspanyol çizer Elena Ferrándiz’in muhteşem resimleri eşlik ediyor.

Daha önce editör koltuğunda gördüğümüz ve fantastikle bilimkurgu türlerinin müptelalarının yakından bildiği isim Evrim Öncül, bu defa çevirmen olarak boy gösteriyor. Editör olarak Mustafa Salih Kurt’u görürken, son okuma kısmında Murat Oğurlu yer alıyor.

“… Ann Veronica, Zaman Makinesi, Körler Ülkesi… bunlar Wells’in çağdaşlarının üretebileceğinden çok daha iyi hikayeler.”
Vladimir Nabokov

“Wells’i yüzyılın başında keşfettiğime çok üzgünüm. Keşke o baş döndüren, kimi zaman da dehşetli mutluluğu hissetmek için onu bugün keşfedebilseydim.”
Jorge Luis Borges

Son olarak kitabın ilk dört sayfasını içeren ÖN OKUMAsı da Rıhtım’da! Okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Bizi bir heyecan aldı ki sormayın! Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.