Seçkide Altmış Sekizinci Ay

sandal top
Çizim: Murat Turan

Su biraz bulanık. Dibi görünmüyor. Ve biz dibi görünmeyen her suyu derin sanacak kadar tuhafız. Sandalımız sallanıyor. Birbirimize tutunuyoruz. Düşersek bulanacağız. Bunu bizim kadar su da biliyor. Altımızdaki sıvı bir süreliğine netleştiğinde biraz seviniyoruz. Netlik halkalar halinde geliyor ve su netleştikçe sandalımız yükseliyor.

Uçan bir sandalı garipsemek kitabımızda yok. Sandal yükseldikçe manzara genişliyor, dünya ufalıyor. Varayazdığımız Rıhtım’ı ve arkasındaki evreni gözlüyoruz. Buraya nerden geldiğimizi hatırlamıyoruz. Önemi yok. Kaybolmak öykü anlatmak için yeterli bir sebep.

Rıhtım’ın arkasındaki öykülere bakıyoruz. Hepsinin dumanı tütüyor. Taze sıkılmış. 12 kadar öykü sıraya geçmiş, uçan sandalımızın altına sürtünüp duruyor. Sabır artık tükendi.

Kalemlik ve Lamba adlı öyküsü ile Arif Anıl Özdil

Jim ve Gölün Altı adlı öyküsü ile Bekir Atakan Hatunkız

Kâbus adlı öyküsü ile Didem Sayat

Çölün Dalgalarında adlı öyküsü ile Erdal Gencer

Göl Ruhu adlı öyküsü ile Hilal Onay

– Harekât-ı Ejderha adlı öyküsü ile Mehmet Berk Yaltırık

Yaşam Uğruna adlı öyküsü ile Mustafa Güngören

Ceza adlı öyküsü ile Nihan Kabalak

Sandaldayım Deva Bulamam adlı öyküsü ile Selahattin Samet Demir

Kuzu Kokoreç İyi Kokoreçtir adlı öyküsü ile Selçuk Gökhan Kalkanoğlu

Son Oyun adlı öyküsü ile Uğur Aslan

Elodia adlı öyküsü ile ULZ

Murat Turan “Sandal” teması için çizdi, bir de çizime özel şiir yazdı. Kendisine bu güzel katkısı için teşekkür ediyoruz. Gelecek ayın teması ise “KAMBUR”. Öykülerinizi mart ayının üçüncü haftasına kadar oykuseckisi@gmail.com mail adresine gönderebilirsiniz.

Yükselin!
Onur “DarLy OpuS” Selamet