“Şehzade Yangını” Başlıyor

sehzade yangini top

2014 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun Selçuk Ören’den bir ilk eser: Şehzade Yangını.

2009’dan beri çeşitli reklam ajanslarında ve dergilerde illüstrasyonlarıyla kendisini göstermiş Ören’in çizgi romanı, 1768 yılında Galata’da başlayan yangının içinde kalan iki kabadayının hikâyesi esasen.

“Galata, Adem’in ısırdığı elma kadar günahtır. Sokağına adım atmak bile cehennem denen dipsiz kuyuya düşmen için yeterlidir. Şeytan bile burada yedi kere hacca gitmiş imam gibidir. İstanbul’u kadına benzetirler. Yanlıştır. İstanbul, semt semt mahalle mahalle cinsiyet değiştirir. Bir sokağa saparsın cennetlik bir hacıdır, bir sokağa girersin Bitli Şaziye’nin evinde bir sermayedir. Galata’da İstanbul, boynuna atlayan, kucağına oturup kulağına seni istiyorum diye fısıldarken sakalını sıvazlayan bir kadındır. Hem de ne kadın… Onun için evini işini telef edersin de yine yetiremezsin. Bu sokaklara bey paşa girip sadakaya muhtaç dilenci olarak çıkan kaç adam gördük. Kaba saz eşliğinde bir elde rakı kadehi diğer elde barbut zarı…”

sehzade yangini midde

Yarın internet sitelerinde ön siparişe girmesi beklenen eserin çıkış tarihi ise martın ikinci haftası olarak düşünülüyor. Yavuz Yıldırım ve Emre Yavuz’un editörlüğündeki kitap Sırtlan Kitap’tan çıkacak. Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

sehzade yangini 1 sehzade yangini 2