Cücelerin Savaşı Başlıyor

cucelerin savasi top

İlk olarak Almanca yazılıp daha sonra ünlenen, İngilizceye çevrildikten sonra Avrupa’yı kendine hayran bırakan Cüceler geçen sene Pegasus Yayınları tarafından dilimize çevrilmişti. Türk okuru olarak bizim Markus Heitz ile tanışmamız da bu kitapla oldu.

Yurt dışında gösterdiği etkiyi Türkiye’de aynı oranda gösterdi mi bilinmez, kitabı sevenler vardı elbette ancak Cüceler yeterli ilgiyi görmemiş gibiydi. Bu duruma bir Türk fantastik edebiyat okuru olarak üzülmemek elde değil, farklı dillerde yazılmış ve farklı kültürlerden beslenmiş böyle kitapları daha fazla görmek istiyoruz aslında.

Serinin ikinci kitabı Cücelerin Savaşı da Pegasus Yayınları tarafından dilimize çevrildi. Bu kitap da serinin ilk kitabı gibi yurt dışında oldukça olumlu yorumlar almış durumda, umarız Markus Heitz bu kitapla Türkiye’de de hak ettiği hayran kitlesine ulaşır.

cucelerin savasiTungdil ve diğer cüceler, kalleş Magus Nôd’onn’a karşı kazandıkları zaferi kutlamaya hazırlanırken gizemli bir ork ordusu, cüceleri ezip geçmek için sinsice ilerlemektedir. Korunaklı Ülke topraklarında birdenbire ortaya çıkan ve içene gizemli güçler bahşeden Kara Su onları daha da zorlu rakiplere dönüştürmüştür. Tungdil ve silah arkadaşları, savaş meydanına tahmin ettiklerinden çok daha çabuk döneceklerdir. Bu mücadele esnasında Tungdil ile dostlarının yolları Hür Cüceler’le kesişir ve insanların arasında yetişen Tungdil, alışkın olmadığı cüce gelenekleriyle hem duygusal hem de fiziksel açıdan yüzleşmek zorunda kalır.

Bütün bunlar olurken, diğer tüm klanlara düşmanlık besleyen Üçüncüler hain planlar yapmaktadır. Fakat Korunaklı Ülke’nin dışından gelen ve düşman ayrımı yapmayan yabancı bir tehdit, Korunaklı Ülke halkının bütün planlarını bozar. Tion tarafından yaratıldığına inanılan bu efsanevi yaratıklar acaba gerçekten de Korunaklı Ülke’nin sonu mu olacaktır? Eski düşmanlar bu yeni tehdit karşısında çok geç olmadan işbirliği yapabilecek midir?

Baltalarınızı ve kılıçlarınızı bileyin, Cüceler geri dönüyor!

Çevirisini İlhan Yabantaş’ın, editörlüğünü İlke Keskin’in üstlendiği eserin künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Hobbit filmlerinden sonra içinizdeki cüce aşkı hala yanıp tutuşuyorsa Cüceler ve Cücelerin Savaşı bu ateşi söndürmek için birebir.