Puslu Kıtalar Atlası’nı, Çizerinin İmza Gününde Bir de Çizgi Romanından Okuyun!

puslu-kitalar-atlasi-cizgi-roman

İhsan Oktay Anar’ın ilk olarak 1995 yılında basılan ve yayınlanır yayınlanmaz Türk edebiyatının klasikleri arasına giren muazzam eseri Puslu Kıtalar Atlası çizgi roman oldu. Hem de ününe yaraşır çizgilerle!

Yazarın aynı zamanda yayınlanan ilk romanı olan eser, bu kez İlban Ertem’in kılı kırk yara emeği ve müthiş tutkusuyla hazırlayıp sunduğu bir çizgi roman olarak karşımızda. Ertem‘in her zaman hayali olan ve nihayet gerçekleştirdiği yaklaşık 300 sayfalık bu çizgi romanda tam 2000 görsel bulunuyor. İhsan Oktay Anar‘ın hikayesine birebir uyarlanan eserin hazırlanmasıysa 5 yıl gibi ciddi bir zamanda gerçekleşmiş.

İlban Ertem’den biraz bahsedecek olursak, 1974 yılında Gırgır, Fırt gibi dergilerde resimli roman ve kısa hikayeler çizmeye başlamış ve bir süre Milliyet gazetesinde çalışmış. Daha sonra sırasıyla Avni, HBR Maymun, Joker gibi resimli roman dergilerinde çalışan Ertem, 2010 yılında “Çiçeği Burnunda Karikatürcüler Onur Ödülü“nün de sahibi olmuş.

Daha önce de yazarın öykü ve anılarını yayınlamış olan İletişim Yayınları tarafından yayına hazırlanan kitabın 13 Mart Cuma günü raflarda yerini alması bekleniyor.

Kitabın arka kapak yazısı ise şöyle:


Karanlığın, yılankavi sokakların, demkeşlerin, paranın hüküm sürdüğü Galata’nın, karın deşip boğaz kesen, husye burup göz çıkartan hikâyelerin, zagon üzerine öttürenlerin, bahtsızların, yolcuların, rüya görenlerin, maceracıların şehrindeyiz. Uzun İhsan Efendi’nin yedi iklimde, dört bucakta, yeraltında ve yerüstünde gezinen dünya atlasında…

İhsan Oktay Anar’ın unutulmayan ilk romanı Puslu Kıtalar Atlası, bu defa İlban Ertem’in masalsı çizgileriyle çizgi roman olarak karşımızda. Beş yıl süren, kolay anlatılamayacak bir emek, tutkuyla dolu bir sadakat, civa gibi bir sayfadan diğerine akıp giden ustalık…

İlban Ertem, Türkçe edebiyatta eşi benzeri olmayan bir uyarlamayla magnum opus’unu gün yüzüne çıkarıyor.

Oyunbaz ve zifiri… Büyük bir “resimli roman”!

Çizer İlban Ertem, 14 Mart Cumartesi günü, saat 14.00 – 16.00 arası “magnum opusu” Puslu Kıtalar Atlası‘nı imzalayacak. Bizden söylemesi. Yolunuz o gün Kadıköy’e düşerse, ülkemizin en eski ve en değerli çizgi roman dükkanlarından Büyülü Rüzgar‘a bir uğrayın deriz. Çünkü kendisi belirttiğimiz saatlerde sizler için orada olacak. Ama kendisi hakkında daha fazla bilgi ister ya da bu çizimlere nasıl imza attığına şahit olmak isterseniz, ayrıntılarını kitap için özel olarak tasarlanan bu sitede bulabilirsiniz.

Çizgi roman için hazırlanan bir de tanıtım videosu mevcut! Üstelik hemen aşağıda sizleri ekliyor.

İlban Ertem‘e böylesine değerli bir eseri çizgileriyle ölümsüzleştirdiği için, biz edebiyat severlerden sonsuz teşekkürler!