Centilmen Piç Serisi’nin Dördüncü Kitabının Kapağı Belli Oldu

thornofemberlain-top

Scott Lynch’in dünyaca ünlü ve çok satan Centilmen Piç Serisinin ilk kitabı Locke Lamora’nın Yalanları, ülkemizde geçtiğimiz Kasım ayında İthaki Yayınları tarafından yayınlanmış ve büyük ilgi görmüştü. Haliyle kitabın hayranları serinin devam kitabını çoktan beklemeye başladı bile.

Madem hayranlar bu kadar sabırsız, buradan da müjdeyi verelim o zaman. Serinin ikinci kitabı olan Red Seas Under Red Skies’ın (Kızıl Göklerin Altındaki Kızıl Denizler) çevirisi Cihan Karamancı tarafından tamamlandı. İlk kitabın da editörlüğünü yapmış olan başarılı çevirmen ve yazar, aynı zamanda sitemizin İçerik Koordinatörü ve Çeviri Danışmanı olan M. İhsan Tatari bu kitabın da editörlüğünü üstlenmiş durumda. Üstelik üzerinde çalışmaya başladı bile! İthaki Yayınları ise bizlerin beklediği ikinci kitabı Mayıs ayında basmayı planlıyor. Yani biraz daha sabredeceğiz.

Biz ikinci kitabı bekleye duralım, serinin yurt dışındaki şanslı hayranları dördüncü kitaba kavuşmak üzere. The Thorn Of Emberlain (Emberlain’in Belası) isimli kitabın kapak görseli geçtiğimiz günlerde yayınlandı! İngiliz yayıncı Gollancz tarafından duyurulan kitabın çıkış tarihi henüz bir kesinlik kazanmadı. Ama söylenenlere göre yıl sonunda basılması planlanıyor.

Umarız İthaki Yayınları serinin diğer kitaplarını da aynı hızda yayınlar da biz de seriyi bir an önce yakalama şansını elde ederiz!

thornofemberlain