Tony Stark ile Protez Bir Kolla Süper Çocuklar Yaratmak

rdj-iron-man-arm

3D baskı teknolojisiyle dünya ne kadar güzelleşiyor, fark ettiniz mi? Artık uzuvlarını kaybetmiş insanlar için katı protezler yerine hareketli, biyonik uzuvlar var! Robert Downey Jr. da sırf bu amaç için yeniden Tony Stark oldu.

Microsoft‘un OneNote’s The Collective Project adlı projesi, dünyada bir fark yaratmak isteyen öğrenciler için büyük bir fırsat.  Albert Manero da onlardan biri. Bir kolunu kaybetmiş küçük Alex Pring ile tanıştığında henüz bir öğrenci ve aynı zamanda e-NABLE adında, çocuk ve yetişkinler için 3D baskıyla protezler yapan gönüllüler grubunun üyesiymiş. 2014’te Alex ve daha birçok çocukla bu alanda çalışan Manero verdiği sözü geçtiğimiz günlerde tuttu. Sonuç… İnsanlığa olan umudumuzu tazeler şekilde oldu!

Robert Downey Jr. da bu projeye dahil olarak bir kez daha ününden daha büyük bir kalbe sahip olduğunu kanıtladı. Bu adamı bunun için sevmiyor muyuz zaten?

Tony Stark olarak Alex’in karşısına çıkan Downey Jr, bir Iron Man filmindeymişçesine Stark‘ı canlandırdı. Alex‘e özel  yapılmış bir Iron Man biyonik kolu hediye etti ve kendisi için hazırlananı giydi. Üstelik bu eldivenlerin avuçlarında Iron Man’in iticilerini taşıyan kısımlar da var!

Robert Downey Jr. her ne kadar rolünü o bilindik Tony Stark havalılığı ve tepeden bakan tavrıyla oynasa da bir an var ki o rolü darmadağın etti. Alex’e, “Onun kim olduğunu biliyor musun?” dendiğinde utangaçça verdiği “Demir adam,” cevabı Downey Jr’ın tüm o havalı Stark duruşunu alarak içerideki adama ulaştı.

RDJ‘ye böyle kocaman bir kalbe sahip olduğu için, Albert Manero‘ya dünyalar değerindeki emeği ve bize verdiği umut için, Alex‘se ise yüzündeki gülücüğü için huzurlarınızda teşekkür ederiz. Bahsettiğimiz tüm bu anların aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.