Yeni Bir King Uyarlaması mı Geliyor?

skeleton crew top

Stephen King uyarlamaları tuhaftır. Bazen turnayı gözünden vururlar. Bazense, keşke bu film hiç gerçekleştirilmeseydi, denir. Ama yine de her King uyarlaması haberi içimizde kıpırdanmalara sebep olur. Bu haber işte o kıpırtıların bir meyvesi.

King’in ilk olarak 1981’de Twilight Zone Magazine’de yayımladığı ancak gerçek değerini Sceleton Crew adlı öykü derlemesinde bulan The Jaunt, sinemaya uyarlanmak üzere ele alındı.

Brad Pitt’in yapım şirketi Plan B Entertainment filmin haklarını satın aldı bile. Yönetmen koltuğunda ise 2013 yapımı Mama adlı filmden tanıdığımız Andrés Muschietti’yi görüyoruz.

Öykü 24. yüzyılda ışınlanmanın bir biçimi olan, Kaplan! Kaplan!’dan da hatırlayacağımız “jaunting” ile ilgili. Hikâye Mars’a “jauntlanacak” bir aileyi konu edinmekte. Bu “jaunting” esnasında bilinçlerin tamamen kapalı olması gerekmekte. Yoksa ölüm ve hatta daha kötüsü kaçınılmaz olabilmekte.

skeleton crew orta

Bu arada Sceleton Crew adlı öykü derlemesi ülkemizde Sis adıyla kimseyi şaşırtmayacak bir şekilde eksik olarak yayımlandı. 22 öykülük derlemeden dilimize yalnızca 8 öykü çevrildi. Ve ne yazık ki The Jaunt onlardan birisi değil.

Filmin çıkış tarihi için 2018 konuşulmakta. Dileriz bu bahaneyle Sceleton Crew de eksiksiz bir şekilde dilimize kazandırılır.