Star Wars’a Yeni Kitap ve Çizgi Romanlar!

starwarsjttfase

Daha birkaç gün önce Star Wars evrenindeki son gelişmeleri şu haber aracılığıyla sizlere aktarmıştık. Şimdiki haberimizde ise yine serinin hayranlarını mutlu edecek bilgiler var!

Disney Worldwide Publishing ve Lucasfilm ortaklığında yapılan açıklamaya göre, bu yılın Aralık ayında izleyiciyle buluşacak Star Wars: The Force Awakens filmi öncesi, toplamda 20 kitap yayımlanacak.

Marvel Comics, Del Rey ve DK yayınevlerince basılacak bu eserlerin beş tanesinin yazarları ise şunlar: Jason Fry, Greg Rucka, Claudia Gray ve Cecil Castelucci.

Daha önce açıklandığı gibi yeni kitaplar canon olarak anılacak. Entertainment Weekly’e göre bazıları orijinal üçlemenin devamındaki karakterleri konu alacak (aşağıda görebileceğiniz Leia ve 3PO gibi), diğerleri ise orijinal üçleme sırasındaki yan karakterler hakkında olacak. Umuyoruz Amiral Ackbar hakkında da bir kitap okuyabiliriz. Özellikle her şeyin bir tuzak olduğunu anladığı o an hakkında!

trap

Disney Worldwide Publishing’in başkanı Andrew Sugerman’ın açıklamaları bununla da sınırlı değil. Kitaplarla ilgili çalışmaların San Francisco’da yapıldığını belirten Sugerman, hikayelerin basına sızmaması için geniş tedbirler alındığını ve kitapların filmlerle paralellik göstereceğinin de altını çizdi.

Şimdilik açıklanan kitaplar ve çizgi romanlar ise şöyle;

Star Wars: Aftermath – Muhtemelen orijinal üçlemeden sonraki olayları konu alacağı düşünülüyor.shattered empire

– Bölüm 6’nın sonu ve 7’nin hemen öncesindeki olayları C-3PO’nun bakışından anlatacak bir roman.

Star Wars: Ships of the Galaxy – İsmi çok heyecan verici, bekleyip göreceğiz.

Moving Target – Prenses Leia ile ilgili bir roman.

The Weapon of a Jedi – Luke Skywalker ile ilgili bir roman.

Smuggler’s Run – Han Solo ile ilgili bir roman.

Lost Stars – İçeriği maalesef henüz bilinmiyor.

Journey to Star Wars: The Force Awakens – Shattered Empire (Çizgi Roman) – Filmden bir kaç ay önce, Eylül ayında piyasaya çıkacak. Marvel’ın Bölüm 6’dan sonrasını anlatacak ilk çizgi romanı olacak. Eski genişletilmiş evrenden karekterler içerecek mi, hep birlikte göreceğiz.

Tümünü dilimizde görmek dileğiyle.