Moby Dick Uçuyor!

leviathan-header

Akademi Ödülü adayı yönetmen Ruairi Robinson’dan harika bir kısa bilimkurgu filmi geldi! Akıllara “Ya Moby Dick uzayda geçseydi?” gibi bir soru getiren The Leviathan o kısacık süresinde izleyicileri avucunun içine alıyor.

Ruairi Robinsonın ve Fight Club‘ın senaristi Jim Uhls’un ortak yapımı bir kısa film var karşımızda. Hem de ne film!

22.yüzyılın erken dönemlerinde insanoğlu pek çok gezegeni işgal etmiş ve kolonize etmiş bir durumdadır. Bu derece yayılmış insanoğlu elini her noktaya uzatabildiğinde özündeki o avlanma isteği de açığa çıkar. İşte, ilk defa gördükleri egzotik türleri de böylece avlamaya başlarlar. Ancak bu avlarda yer alanlar genelde gönülsüzlerdir. Trajik, değil mi?

Başka bir galakside, başka bir dünyada, gökyüzünün uçsuz bucaksız bulutlarının arasında yüzen devasa balinaları avlamak… Yoksa onları balinalara indirgemeyip doğrudan Leviathan mı demeliyiz? Eğer bilinmeyen diyarlardaysanız, karşınıza çıkabileceklere karşı hep hazırlıklı olmanız gerekir. Ama insan çoğu zaman doğası gereği rakibini küçümser ve bazen bunun bedelini çok ağır öder.

Ruairi Robinson’un yönetmenliğini yaptığı bu eşsiz kısa film gerçekten insanın tüylerini diken diken eden cinsten. Harika grafikleri ve kalitesiyle göz kamaştırıyor. İzlerken akla sık sık Herman Melville’nin Moby Dick’ini getiren yapım, oldukça düşündürücü bir sözle de noktayı koyuyor.

Ava katılın.

Siz siz olun, bu ava katılmadan önce birkaç kez düşünün. Hatta bu sırada kısa filmi tekrar tekrar izleyebilirsiniz, çünkü ne kadar izlerseniz izleyin etkisi hiç geçmiyor!

Kısa filmi hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. Uzun metraj olması için yalvarıyoruz!