Interstellar Aslında Daha Karanlık Bitecekmiş

interstellar-header

Nolan kardeşlerin son harikası Yıldızlararası‘nın (Interstellar) son sahnesi ilk tasarlandığında hiç de izlediğimiz gibi değilmiş. Çekim aşamasında değiştirilen final, bizlerin izlediğine oranla bir hayli karanlık!

Geçtiğimiz günlerde Jonathan Nolan ve filmin bilim danışmanı Kip Thorne, filmin yakında yayımlanacak Blu-ray versiyonu için Caltech Jet Propulsion Laboratuvarı‘ndaydı. Jonathan Nolan burada verdiği bir demeçte, kendi planladığı sonun daha farklı olduğundan bahsetti.

Eğer filmi hala izlemediyseniz tam burada, şu anda durun! Çünkü buradan sonrası için spoiler uyarımız geliyor.

Filmin sevenlerini bir hayli şaşırtacak olan bu alternatif sonda, Cooper denklemi göndermeye çalışırken Einstein Rosen Köprüsü çökecek ve denklem Murph‘a ulaşamayacak, hatta Cooper ölecekti. Cooper‘ın farklı bir boyuttan geçmişe etki ederek kitaplığın arkasından kızına ulaşma çabalarını da, eve dönme (Satürn halkalarının yakınındaki insanların yeni yaşam alanı) olayını da göremeyecektik yani. Kısaca, insanlık için kurtuluş umudu barındırmıyor eski senaryo.

Bu final bizlere oldukça karanlık geldi. Hollywood standartlarını düşündüğümüzdeyse umutsuz bir final olacağı için çok farklı bir kulvarda kendisine yer edinecekti Interstellar. Fakat Christopher Nolan çekim aşamasında filme ek sahneler koyarak mutlu bir sona imza atmış diyebiliriz.

Peki sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Akademi Ödülleri‘ne teknik dallardaki 5 adaylığıyla adını yazdıran Interstellar, geceden En İyi Görsel Efekt Ödülü ile ayrılmıştı hatırlayacağınız üzere. Filmin Blu-ray‘inin çıkış tarihi ise 31 Mart.

Evet, bu harikulade filmi tekrar izlemek için sabırsızlanıyoruz.