Stephen King Yazmaya Devam Ediyor!

stephen king

Ülkemizde en son Bay Mercedes adlı polisiye romanı yayımlanan Stephen King, ilerleyen yaşına rağmen durdurak bilmeden yazmaya devam ediyor!

revivalBu haberimizde sizleri bekleyen –kitapların dilimize çevrileceğini varsayıyoruz– yeni King kitaplarından bahsedeceğiz. İlk sırada yurtdışında Kasım 2014’te yayımlanmış olan Revival var. Revival’in dilimize ne zaman çevrileceğine dair bir bilgi henüz yok.

Bağımlılık, fanatizm ve yaşamdan sonra neler olabileceği ile ilgili karanlık, heyecanlandırıcı, epik bir hikâye bu. Revival 50 yılı kapsıyor ve yıllar, King okuyucularını bile dehşete düşürecek bir doruk noktasında sonlanıyor. Karakterlerden bazıları “canlandırma”nın farklı anlamları olduğunu öğreniyorlar.

Finders_Keepers_2015Finders Keepers, Bill Hodges Üçlemesi’nin ikinci kitabı. Bay Mercedes ile başlayan macera Finders Keepers ile son sürat devam ediyor. Bu kitapta usta bir yazarın hikâye anlatmanın gücüne şahit oluyoruz. Bay Mercedes’teki üçlümüz yine başrolde. Kitabın 2 Haziran 2015’te yayımlanması bekleniyor. Türkçesi hakkındaysa en ufak bir fikrimiz bile yok!

Son haberimiz ise King’in yeni öykü kitabı hakkında! 3 Kasım 2015’te yayımlanması planlanan The Bazaar of Bad Dreams King’in daha önceden çeşitli dergilerde yayımlanmış ve hâlâ yazmakta olduğu 20 hikâyeyi içerecek. Ancak bunların yanında her hikaye girişinde King’in kendisinin yazdığı, ’Neden, niçin, nasıl yazdığına dair otobiyografik bir yorum’ yer alacağı da alınan bilgiler arasında. Hodder & Stoughton’daki editörü bu gelişmeyi, “Tüm okuyucular ve yazarın kalemine aşkında ilham bulanlar için keyif verici” olarak değerlendirdi. Zaman zaman öykü kitaplarının sonuna düştüğü notlarla bizleri sevindiren King’in yeni kitabında da bu notlardan bizi esirgemeyecek olması güzel bir nimet.

hayaletin garip huylariKitapta olması onaylanmış hikâyeler: A Death, Drunken Fireworks, UR (yenilenmiş) ve Bad Little Kid. Hikâyelerden birkaçının konusu şöyle; aynı hayatı tekrar yaşayıp aynı hataları üst üste tekrar yapan bir adam, insanların ölüm ilanlarını yazarak onları öldüren bir köşe yazarı, insan ırkının sonu hakkında keskin bir öykü…

İlk öykü derlemesi olma özelliği taşıyan Night Shift’i (dilimize Hayaletin Garip Huyları olarak çevrildi), 35 yıl önce yayımlayan King, kitabın tanıtım yazısında şöyle diyordu:

“Daha kısa, daha yoğun bir deneyim için söylenecek bir şey var. Canlandırıcı olabilir, bazen de şok edici, bir daha görmeyeceğiniz bir yabancı ile vals gibi ya da karanlıkta bir öpücük ya da sokak pazarında ucuz bir battaniye üzerinde satılmak üzere sergilenmiş bir antika gibi.”

Devamındaysa okurlarını uyarıyordu:

“İncelemekten çekinmeyin, ama dikkatli olun. En iyileri ısırır!”

35 yılda hislerinde neler değişti, kestirmek güç. Ancak Kral’ın hâlâ öyküleriyle bizlerle olması harika bir his.