Batman’in 70 Yıllık Sinematik Evrimine 10 Dakikada Tanık Olun

batman-header

DC Comics’in en karanlık, en karizmatik ve en çok sevilen karakterlerinden biridir Batman. Kendisi bugüne dek televizyondan dizilerinden tutun da büyük bütçeli sinema filmlerine dek pek çok kez ekranlarımıza konuk olmuştur. Ve bu esnada da kimi büyük kimi küçük bir sürü evrim geçirmiştir görünüş olarak.

Kara Şövalye’nin sıkı bir hayranı olan Jacob Swinney de bu değişimin farkında olacak ki özverili bir çalışma sergileyerek 1940’larda yayınlanan ilk televizyon dizisinden Christian Bale’in oynadığı son filme kadar tüm Batman’leri tek bir videoda toplamış.

Videoda yalnızca Batman’in geçirdiği görsel evrime tanık olmakla kalmıyor, aynı zamanda çocukluğumuzdan kalma bazı eski dostları ve o yapımlarda yer alan unutulmaz sahneleri de yeninden görüyoruz. Hatta son saniyelerde yüzümüze ufak bir tebessüm yerleştiren, minik bir sürprizle bile karşılaşıyoruz.

Söz konusu videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. Yalnız uyarmadı demeyin, Batman: The Movie’nin (01:08) jenerik müziğini duyduğunuz anda kendinizi eşlik etmekten alıkoyamayacaksınız.

(Na-na-na… Batmaaaan!)