Jennifer Lawrence X-Men Kadrosundan Ayrılıyor

mystique

Mystique karakterini canlandıran ünlü oyuncu seneye çıkacak olan X-Men: Apocalypse filminden sonra X-Men kadrosundan ayrılacağını duyurdu. 

MTV muhabirlerine yeni filmi Serena’nın kırmızı halı premierinde konuşan Jennifer Lawrence kesin bir dille Apocalypse filminde son kez oynayacağını belirtti. Daha fazla ayrıntı vermeden“Bu benim için son aslında,” diyerek şekil değiştiren günlerinin bittiğini açıkladı.

Geçen senenin ortalarında Mystique karakteri için dört koldan spin off yapılması için istekler yağmıştı. Açıkçası biz, onca karakter varken First Class’tan beri büyük rol alan Mystique karakteri için bu kadar olay yapılmasını pek anlayamıyoruz.

Lawrence ve X-Men’in yollarının ayrılmasını duymak bizim için bir şok etkisi yaratmadı. Dediğimiz gibi, hazmetmesi zor olsa da First Class’dan beri zaten karakteri çok büyük rol oynuyordu. Ancak hikayenin gidişatı olarak Cyclops, Jean Grey, Storm, niceleri ile ve Days of Future Past’ın sonunda görülen karakter ile X-Men için yeni bir çağ başlıyor diyebiliriz. Özellikle bu son ile Mystique’in gidişini pek de arayacak değiliz.

Days of Future Past’ın sonunda ne görmüştük peki? Antik Mısır’da doğan, dünyanın en eski mutantlarından biri olan En Sabah Nur’u, nam-ı diğer Apocalypse’i güçleri ile bir piramit inşa ederken yanında mahşerin 4 atlısı olduğu düşünülen atlılar ile birlikte görmüştük. Bunu gören X-Men fanlarının bazılarının heyecandan delirdiklerini, çocuklarını kestiklerini söylesek Mystique için ne kadar üzüntü duyabileceklerini anlayabilirsiniz sanıyoruz.

X-Men-Apocalypse-post-credits-scene-four-horsemen