Justice League Serisinde Sıra 2. Ciltte: “Hainin Yolculuğu”

justice-league-header

Daha önce DC Comics’in Superman Yeni Dünya ve Action Comics serilerini yayınlamaya başlayarak yüzümüzü güdüren Yapı Kredi Yayınları Justice League’e de el atarak bizleri sevince boğmuştu. Şimdi sayelerinde hız kesmeden seriye devam ediyoruz. Sıra 2. cilt olan Hainin Yolculuğu’nda.

Geoff Johns, Jim Lee ve Scott Williams imzalı Justice League serisinin ilk cildi Başlangıçta DC Comics’in en güçlü karakterleri ilk kez bir araya gelerek dünya dışı bir tehditle savaşmışlardı. Hainin Yolculuğu’ndaysa kahramanlar birliğimiz, ölümcül bir güçle mücadele için tekrar bir araya geliyorlar. DC Comics tarihindeki en şaşırtıcı finallerinden birine sahip olan cildin tanıtımıysa şöyle:

justice-league-2-hainin-yolculuguJustice League, iyilik adına şimdiye kadar dünyanın gördüğü en büyük güçtü. Ama herkes onlara aynı gözle bakmıyordu. Kötülüğe karşı hiç bitmeyen savaşları, süper güçlü ve kostümlü tarafların ötesinde kayıplar ve ölümlerle sonuçlanıyordu. Justice League’in masum hayatları koruma çabaları herkesi kurtarmaya yetmiyordu. Dünya’nın şampiyonları, en büyük zaferlerinin en büyük yenilgilerinin tohumlarını ektiğinden habersizdi. Çünkü trajediyle yüz yüze geldikten sonra, bir zamanlarki hallerinden daha yüce bir varlık olarak yeniden doğanlar sadece kahramanlar değildir. Kötüler de bu yolculuğa çıkabilir. Ve onlar bu karanlık yola çıktıklarında, o yolculuğun sonu Justice League’in yok oluşu olabilir.

Geoff Johns (Green Lantern) ve Jim Lee’den (Batman: Hush) oluşan New York Times Çok Satanı ekibine, çizerler Gene Ha (Top 10) ve Carlos D’Anda (Deathblow) Justice League: Hainin Yolcuğu için katılıyor. Dünyanın en büyük süper kahramanları karanlığın kalbine inen bu yolculuktan kurtulabilecekler mi? Bu hikâye DC COMICS tarihin en şok edici ve şaşırtıcı anlarından biriyle bitiyor!

Çevirisini Anıl Bilge’nin, editörlüğünü ise Hazel Bilgen’in üstlendiği Justice League Cilt 2: Hainin Yolculuğu’nun künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Umarız YKY serinin devam ciltlerini de aynı hızda dilimize kazandırır.